fbpx Rolls-Royce Black Badge Cullinan Inspired by Fashion - когато ти задаваш модните трендове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Rolls-Royce Black Badge Cullinan Inspired by Fashion - когато ти задаваш модните трендове

Когато само се спомене Rolls-Royce, респектиращият „уау“ ефект обръща погледите на всички. И няма значение кой ще попитате – всеки знае, че Rolls-Royce е олицетворение на изящен дизайн, на висша класа, на усещане за лукс, който надминава всичко останало. Така и аз, когато получих мейла с покана от Франк Тимън, директор корпоративни комуникации на Rolls-Royce Motor Cars за Централна и Източна Европа, и Централна Азия да тествам един от най-висшите модели на марката и най-луксозния, върхов SUV в света, буквално се задавих. Подобни покани не се получават всеки ден.

снимки: Светослав Ханджийски

Клиентът е цар

В София пристигна малка селекция от чудесни екземпляри, всеки отличаващ се като истинско произведение на изкуството, а аз имах възможността да шофирам и да се возя в Black Badge Cullinan Inspired by Fashion – това е специално изпълнение от програмата Bespoke на марката за ръчно изработени автомобили, част от колекцията на марката „Вдъхновение от модата“ за онези клиенти, за които всичко в този свят е възможно.

Следвайки най-новите модни тенденции, наблюдавани в света на висшата мода, Rolls-Royce Cullinan Inspired by Fashion SUV е най-доброто изявление, което някой може да си представи. Безупречният интериорен дизайн и смелата цветова палитра са готови да отговорят на търсенията и на най-еклектични вкусове, които определят тенденциите и влияят на трендовете в областта на изкуството, модата и дизайна. А клиентите на Rolls-Royce са такива – те просто искат и получават това, което искат, без да се съобразяват с околния свят, защото много от тях създават модата. Като Елвис Пресли, който е имал четири Rolls- Royce!

Рrêt-à-porter колекция

Седмица по-рано се подготвям за моето няколкочасово преживяване с Rolls-Royce Cullinan. Залагам на специална ръчно ушита рокля от MUSE на дизайнерката Вяра Бориславова в елегантен розов цвят (смятам, че трябва да уважаваме родните си дизайнери в такива моменти). Най-сетне правя премиера и на розовите си обувки с триъгълен ток и малък цирконий в него. Всичко това е неслучайно - Rolls-Royce Cullinan Inspired by Fashion има две колекции prêt-à-porter – смелата Re-Belle, вдъхновена от игра на цветовете и поразителната Fu‑Shion, обединяваща функционалност и мода. Подобно на желан моден аксесоар, клиентите могат да изберат цветова гама, която е най-подходяща за техния стил и личност. Сега сигурно разбирате защо толкова се вълнувам от роклята и обувките ми.

„Моят Ролс" е от колекцията Re-Belle в изключителен Wildberry (диви плодове) цвят, който на слънцето си играе с лъчите и блести така, че не смееш да го докоснеш, за да се пречупиш магията. Вътре обаче е още по-смело – бял кожен салон с контрастни акценти в цвят розов божур (Peony Pink). Аз съм във възторг! Това е моят автомобил! Създадена съм за него, но го разбирам по-късно, когато сядам на „правилното“ място – това, на което се вози кралицата – вдясно отзад.

Три тона и милион и двеста лева

Но първата ми среща с тази машина, която тежи почти 3 тона (2690 кг) дължина 5,34 метра, ширина 2 метра и височина 1835 мм. с мощност от 600 конски сили е зад волана. Признавам, че не ми отива особено да съм шофьорът на такава машина, която иначе има ускорение от 0-100 за 5.2 секунди и максимална скорост от 250 км/ч. Но съм любопитна. И съм леко притеснена, защото в ръцете ми е кола, която струва малко над 1 милион лева, още повече, че от тази колекция са произведени само 1,499 екземпляра, а аз държа в ръцете си единият.

Усеща се, че тази кола тежи много, но и е много мощна и е като хала. Пътуваме към Боровец, където завоите изобилстват, пъплещи едвам коли също не липсват и се усеща едно леко наклоняване в моментите на изпреварване. Но машината послушно реагира на всяка моя реакция.

Честно казано, след това, когато сядам отзад разбирам какво значи Rolls-Royce. Бялата кожа на седалката ме поема, а главата ми усеща най-върховната възглавничка. Не мога да издържа и събувам обувките, за да усетя килимчето, в което краката ми потъват и релаксират в плюшената му мекота. Пред мен има масичка, а в подлакътника чаши и гарафа Rolls-Royce. Насладата от живота трябва да е във всеки миг!

За този поръчков модел дизайнерите на Bespoke създават чисто ново купе, обсипано със звезди. Този уникален модел разполага с блещукащи с мека светлина 192 звездички, вградени в перфорираната кожена тапицерия, като иконичният звезден таван намира своето продължение отвъд интериора и продължава при отваряне на багажника. За съжаление денят е много ярък и тези звезди не можем много да ги видим. Но луксът и връзката с околната среда продължава с две елегантни пикник седалки в яркия розов божур цвят, които чрез бутон се отварят отзад и собственика на автомобила и спътникът му могат да се любуват на слънчеви залези, морски и планински картини и нощно небе – ако няма звезди, то тези на вратата на багажника ще са достатъчни. Чудя се дали има такива хора, които да седят на пикник седалките, но аз с удоволствие се възползвах от тях, за да събера последните слънчеви лъчи (нищо, че е модно кралските особи да са с бяла кожа, балканският ми темперамент има други предпочитания).

За клиентите на Rolls-Royce няма значение какво мислят останалите. Поръчването на такъв автомобил е изключително личен, понякога дори интимен процес и в голяма част от случаите клиентите предпочитат да запазят своя шедьовър за себе си, далеч от любопитни погледи. Любопитен факт обаче е, че все повече от собствениците на тези екземпляри предпочитат да си ги карат сами. Аз обаче бих останала старомодна и наистина избирам лукса на задната седалка. А когато ежедневието ме погълне, в тичане на поредната задача, просто ще се насладя на звезното небе. Какво пък, мечтите са безплатни!