fbpx С Chevrolet Aveo до Монголия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С Chevrolet Aveo до Монголия

На 14 юли един специален Chevrolet Aveo потегли от пистата Гуудуд на пътешествие без никаква допълнителна поддръжка и подкрепа, и без установен точен маршрут в Рали Монголия. Маршрутът с дължина от над 14,000 км, ще бъде изминат с основната идея да събере благотворителни средства за деца.
Екипът Aveo Рали Монголия ще използва за целта 1.2 литров малък автомобил Aveo за едно пътуване пълно с препятствия и трудности: планини, пустини, лоши и напълно липсващи пътища, дори бандити. Екипът включващ трима човека – опитният маркетингов специалист Гай Уайт, инвестиционният банкер Ед Клифуис, и изследователят в областта на биологията Арно Шепърс – няма никакъв опит нито в ралитата, нито в автомобилната област.
Рали Монголия е различно от останалите ралита с това че няма точно установени маршрути. Има само два опорни пункта през които екипите трябва да преминат: така нареченото Чехаут парти в историческият замък Кленова в Чешката република, където различни банди ще свирят на живо и хората ще къмпингуват на откритите ливади, и на церемонията по случай пристигането в Улан Батор. Какво може да очаква екипът по маршрута между тези две точки и къде точно ще се движи не е известно.