fbpx С дневна надница от 41 млн. долара | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С дневна надница от 41 млн. долара

С дневна надница от 41 млн. долара

Хазартният магнат Шелдън Аделсън бе класиран на първо място в списъка на сп. „Форбс“ за хората, спечелили най-много през 2013 г. Неговият доход за 12-те месеца се е увеличил с 68% и е 15 млрд долара за годината. Така дневната надница на богаташа, който притежава верига казина и хотели в Лас Вегас, е около 41 млн. долара дневно. Основният доход обаче са му донесли казината в Макао и Сингапур. Състоянието му се оценява на 37,2 млрд. долара.

На второ място е класиран създателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг, който е увеличил капитала си с 13,6 млрд. долара. Това означава, че за година е удвоил състоянието си, което в момента е 25,8 млрд.
В тройката се класира и изпълнителен директор на най-големия световен онлайн ритейлър Amazon Джеф Безос, който е станал по-богат са 13,3 млрд. долара или той е увеличил богатството си с 56%.
Следва го шефът на инвестиционния холдинг „Беркшайър хатауей“ Уорън Бъфет с 12,1 млрд. Долара и 25% увеличение.
От пето до осмо място в класацията заемат представители на фамилията Уолтън, които контролират най-голямата търговска мрежа от магазини в света „Уолмарт“.
На девето място е съоснователят на интернет търсачката Гугъл Лари Пейдж с 9,4 млрд. долара (26%).
Едва десети е Бил Гейтс - председател на съвета на директорите на компанията „Майкрософт“. Основателят на компютърната корпорация е увеличил капитала си с 9,3 млрд. Долара (14%) като богатството му възлиза на 74,1 млрд., Това обаче го прави най-богатият човек в света.