fbpx S-класата на Mercedes и в хибридна версия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

S-класата на Mercedes и в хибридна версия

S-класата на Mercedes и в хибридна версия

етикети

Третият хибриден модел на новата S-класа, S 500 PLUG-IN HYBRID, ще харчи само 3 л/100 км. S-класата предлага разход при луксозните лимузини, който само преди няколко години не се считаше за възможен. Мощната електрическа задвижваща система от 80 кВт с външно зареждаща се батерия дава възможност за движение без изхвърляне на вредни емисии в разстояние на около 30 км. Тя е комбинирана с нов 3,0-литров V6 турбодвигател. Mercedes-Benz представя новия S 500 PLUG-IN HYBRID на IAA във Франкфурт, а въвеждането на пазара е през следващата година.
Така S-класата може да измине до около 30 километра с чисто електрически заряд. С едно натискане на бутона може да бъдат избирани четири различни хибридни режима: HYBRID, E-MODUS: движение с чисто електрически заряд, E-SAVE: запазва се напълно заредената акумулаторна батерия за да се осъществи движение с чисто електрически заряд по-късно, CHARGE: Акумулаторната батерия се зарежда в режим на движение.

При спазване на актуалните условия на предписанията за сертифициране, S-класата в качеството си на пълен хибрид отделя 69 г CO2 на километър. С разход от преизчислената стойност 3 литра на 100 километра S-класата постига най-добрия показател сред луксозните лимузини, считан само преди няколко години за невъзможен. Този разход е постигнат без ограничения по отношение на мощността или пробега и при запазване най-високи нива на комфорт, включително с помощта на функциите за
предварителна климатизация на купето.