fbpx С официална рокля и гумени ботуши | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С официална рокля и гумени ботуши

С официална рокля и гумени ботуши

етикети

 

Автомобил, с който е еднакво изискано да отидеш официално облечен на гала вечеря или пък с гумени ботуши и спортни дрехи да се отправиш в планината или пък да газиш пълноводни реки - това е новият Land Rover Freelander 2. Британската марка обнови цялостно един от култовите си модели, който днес изглежда още по-модерен, предлага повече лукс, като разбира се, е запазил забележителната си проходимост.

 

В този автомобил се чувстваш като господар на пътя. Въпреки, че лично аз се качвам в него с леко повдигане, то властването ми зад волана и подчинението на желанията на машината са отлични. Интериорът е спортен, но в същоно време комфортен, с приятни материи и удобни ниши за предмети. Седалката на шофьора е леко повдигната и въпреки, че 10 дни преди да пътувам с него бях скъсала връзките на коляното на десния крак и вниманието ми беше особено насочено към крака ми, намерих отлична позиция, в която буквално забравих този проблем. Достатъчно е да кажа, че са 6 нивата на ел. регулиране на шофьорската седалка(със запаметяване на до 3 позиции) и 4 на предната пътническа седалка. Пространството в купето е обилно, а задните седалки са разположени леко амфитеатрално (с 50 мм по-високо), за по-добра визуална позиция на пътниците. В същоно време задните седалки се сгъват 60/40, което позволява още по-голяма товаровместимост.

Ведната прави впечатление променената централна конзола, която вече разполага и със 7-инчов тъч скрийн екран. На него се показва и изключително ясното изображение от камерата при движение назад. Механичният часовник в центъра има отлична видимост за всички пътуващи в автомобила, като часът се изобразява и на борд компютъра пред шофьора и допълнително на екрана. В по-високите нива на оборудване се предлага нова аудиосистема Meridian със 17 говорителя, като командването и е изнесено и на волана. На него са позиционирани и бутони за Bluetooth®, както и за круизконтрола, с който се борави изключително интуитивно.
На централната конзола са разположени и два държача за чаши, в контейрена има Aux и USB входове за външни устройства. Място е спестено и от електрическата ръчна спирачка, която регулира силата на зацепване в зависимост от наклона, на който е спряна колата. Над нея се намират и бутоните, с които се избират различните режими, съобразно условията на пътя.
Опционално може да изберете и панорамен покрив с филтриращо инфрачервените лъчи стъкло, което избягва и голямата жега в летните горещини.

Freelander 2 има модерен вид. Промяната се забелязва ведната във фаровете и иновативните светодиодни задни светлини. Специално се открояват новите 17-инчови лети джанти. Предната решетка също е с нова плетеница, а страничните огледала с изключителна видимост са с вградени мигачи.

Автомобилът идва с мощен модерен двулитров бензинов GTDi двигател с впечатляващите 240 к.с. Интересен е дизеловият, 2.2 литров мотор, който е в две версии 150 и 190 к.с. с понижен разход на гориво. Факт, че докато пътувах по магистралата с разрешените 130 км/ч, разходът беше 7 на сто. Когато тръгнах по планинските черни стръмни пътища достигнах разход от 9,5 на сто, което за такава машина е повече от отлично. И двете вариации са снабдени със Start/Stop система, като се предлагат и със 6-степенна механична трансмисия. 

 

Facebook коментари