fbpx С вело демонстрация ще започне Европейската седмица но мобилността | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С вело демонстрация ще започне Европейската седмица но мобилността

С вело демонстрация ще започне Европейската седмица но мобилността

Посланикът на Кралство Холандия Н. Пр. Том ван Оорсхот ще се качи на колело, за да даде старт на Европейска седмица на мобилността 2013 (16-22 септември). Акция за обучение по безопасно каране на велосипед в градска среда „Безопасно с колело” ще покаже как двуколесните возила могат да са алтернативен начин за придвижване.

Желаещите могат да се включат на на 16 септември в градинката на парка „Заимов” в София между 17.00 и 19.00 ч. Събитието е съвместна инициатива на сдружение „Велоеволюция”, Посолството на Кралство Холандия и СДВР.

Европейска седмица на мобилността е традиционна кампания за повече внимание върху устойчивите форми на транспорт в градовете – ходенето пеша, колоезденето, обществен транспорт и електрически превозни средства. Целта на инициативата е да насърчи популяризирането на мерки и възможности за по-устойчив транспорт и да прикани жителите на градовете да опитат алтернативни начини за придвижване в града.
“Чист въздух – ти си на ход” е тазгодишното мото на кампанията и е провокация към гражданите относно индивидуалния отпечатък върху околната градска среда съобразно предпочитания вид транспорт. Според статистиката само през 2009 г. в инициативата са се включили 2181 европейски града с общо население от 237 млн. души.

Проект „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2013 г.” се реализира с финансовата подкрепа на Програма Европа, 2013 в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г. 

Facebook коментари