fbpx „Сачи за деца” с награда за иновативен продукт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Сачи за деца” с награда за иновативен продукт

„Сачи за деца” с награда за иновативен продукт

Серията детски функционални месни продукти „Сачи за деца” получи високата оценка на журито на националния конкурс „Иновации в хранителната промишленост – продукти и технологии”, организиран от Съюза по хранителна промишленост. Детските колбаси бяха наградени в категория „Краен продукт”. Те са разработени под контрола на Българската педиатрична асоциация (БПА), като типът им е определен от родителите - колбас с моркови, пилешко филе и детски кренвирши. Колбасите са приготвени от подбрано месо, без оцветители и соя и са с намалено съдържание на сол. Предназначени са за консумация специално от деца над 1 годишна възраст и затова в състава им липсва алергенът глутен. Новите продукти са обогатени с основната група витамини А, С и Е, известна като силен антиоксидантен комплекс, подсилващ имунната защита на организма, както и с калций, извлечен от истинско мляко.
Конкурсът се провежда за втори път в партньорство с Федерацията на научно-техническите съюзи, Университета по хранителни технологии в Пловдив и Министерство на земеделието и храните. Той е посветен на Деня на хранително-вкусовата промишленост и е част от традиционното отбелязване на празника с провеждането на Седмата национална научно-практическа конференция в Дома на техниката в София.
За момента продуктите „Сачи за деца” нямат аналог на българския пазар и са създадени в отговор на очакванията на родителите. Специално проучване на компанията (септември, 2009) показва, че българските родители биха предпочели за децата си функционални храни, създадени специално за подрастващите. Над 90% от родителите искат да имат възможност да избират за децата си такива храни, а 88% посочват като задължително обогатяването с основната група витамини и калций. Ето защо „Белла България” осъзнава отговорността по създаването на серия храни специално за деца. При разработката на продуктите са взети предвид всички елементи, които да задоволят хранителните нужди на подрастващите.

 

Facebook коментари