fbpx „Сачи за деца” с награда за иновативен продукт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Сачи за деца” с награда за иновативен продукт

Серията детски функционални месни продукти „Сачи за деца” получи високата оценка на журито на националния конкурс „Иновации в хранителната промишленост – продукти и технологии”, организиран от Съюза по хранителна промишленост. Детските колбаси бяха наградени в категория „Краен продукт”. Те са разработени под контрола на Българската педиатрична асоциация (БПА), като типът им е определен от родителите - колбас с моркови, пилешко филе и детски кренвирши. Колбасите са приготвени от подбрано месо, без оцветители и соя и са с намалено съдържание на сол. Предназначени са за консумация специално от деца над 1 годишна възраст и затова в състава им липсва алергенът глутен. Новите продукти са обогатени с основната група витамини А, С и Е, известна като силен антиоксидантен комплекс, подсилващ имунната защита на организма, както и с калций, извлечен от истинско мляко.
Конкурсът се провежда за втори път в партньорство с Федерацията на научно-техническите съюзи, Университета по хранителни технологии в Пловдив и Министерство на земеделието и храните. Той е посветен на Деня на хранително-вкусовата промишленост и е част от традиционното отбелязване на празника с провеждането на Седмата национална научно-практическа конференция в Дома на техниката в София.
За момента продуктите „Сачи за деца” нямат аналог на българския пазар и са създадени в отговор на очакванията на родителите. Специално проучване на компанията (септември, 2009) показва, че българските родители биха предпочели за децата си функционални храни, създадени специално за подрастващите. Над 90% от родителите искат да имат възможност да избират за децата си такива храни, а 88% посочват като задължително обогатяването с основната група витамини и калций. Ето защо „Белла България” осъзнава отговорността по създаването на серия храни специално за деца. При разработката на продуктите са взети предвид всички елементи, които да задоволят хранителните нужди на подрастващите.