fbpx Събираме листенцата на цъфналите вишни с новото MINI Cabrio Sidewalk | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Събираме листенцата на цъфналите вишни с новото MINI Cabrio Sidewalk

Разцъфването на вишневия цвят е едно от най-красивите годишни зрелища на природата, което отдавна се празнува не само в Япония като символ за началото на топлия сезон. Новото MINI Cabrio Sidewalk осигурява най-атрактивната възможност да се насладите на радостта от шофирането под открито небе

Природата не познава концепцията на живот Lockdown. И затова началото на сезона на разцъфването на вишните и през тази година е категоричният знак за идването на пролетта – и повече от всеки друг път е символ на радостта от наближаването на времената, когато всички ще можем заедно да се насладим на красотата на тези моменти на открито.

 

Един особен посланик на пролетта е и новото MINI Cabrio Sidewalk. Специалният модел на открития автомобил с 4 места ви приканва да отворите покрива, да уловите първите топли слънчеви лъчи, да насочите погледа си към небето и да се насладите на пъстрата красота на цъфналите вишни. А перфектната цел за разходка през тези дни е Бон. Улица Breite Straße в бившата столица на Германия е особено атрактивна цел за разходките на местните и туристите, където те могат да се насладят на белите и розовите цветове. На тези нежни цветове в стария град на Бон MINI Cabrio Sidewalk противопоставя своя изразителен син цвят. Разработеното специално за модела лаково покритие на каросерията Deep Laguna metallic е комбинирано с  подходящи ленти на предния капак и 17-инчови алуминиеви джанти в специфичния за модела вариант Scissor Spoke 2-tone.

 

Специално внимание заслужава и ексклузивният текстилен гюрук на специалния модел. MINI Yours Softtop Sidewalk се отличава с изразително бродирана стреловидна графика. При пролетната разходка из Бон той естествено е отворен. Електрическото и почти безшумно задвижване на гюрука го отваря за само 18 секунди. Първите листенца от цветовете вече могат да паднат върху антрацитените седалки в ексклузивното изпълнение MINI Yours Leather Lounge Sidewalk, което заедно с контрастните шевове в Petrol и Energetic Yellow осигурява пъстра игра на цветовете. Специфичните за модела акценти в цвят Petrol са разположени и върху елипсите на вратите, както и върху осветената декоративна лайстна от страната на пътника до водача в новото MINI Cabrio Sidewalk.

 

Въодушевлението от нежните предвестници на пролетта води началото си от Япония. Там цъфналите вишни се обект на почит от векове. Те са олицетворение на красотата и преходността - този впечатляващ природен спектакъл продължава само няколко седмици между края на март и началото на май. Първоначално фестивалът на цъфналите вишни е бил запазен само за императорския двор, но от 17-ти век Ханами - което в превод означава „виждане на цветя“ - се празнува от целия японски народ.

Междувременно традицията на празниците на вишневия цвят се е разпространила далеч отвъд Азия, до Северна Америка и Европа. Във Вашингтон, окръг Колумбия, по време на ежегодния Cherry Blossom Festival се отбелязва и приятелството между Япония и Съединените щати. В района на Естремадура в западна Испания от март до май над два милиона вишни превръщат долината „Вале дел Йерте“ в море от розово и бяло. А в Хамбург фестивалът на цъфналите вишни над 50 години преминава под знака на партньорството с японския град Осака.

 

Сравнително нов феномен е въодушевлението от цветовете в Бон. През 2012 година се разрази истинска истерия, когато на Facebook страницата „Places to See Before You Die“ една публикация за Breite Straße и Heerstraße в Бон донесе неочаквана известност на морето от цъфнали дървета в Бон.

Тази година пешеходците и любителите-фотографите също ще могат да се насладят на алеята от цъфнали вишни. И защо не? На естественият спектакъл може да се насладите максимално, както самостоятелно или в групи от по двама, спазвайки безопасна дистанция или при шофиране на новото MINI Cabrio Sidewalk.