fbpx Събраха 22 тона капачки само за ден във Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Събраха 22 тона капачки само за ден във Варна

Събраха 22 тона капачки само за ден във Варна

Близо 15 000 души от цяла Североизточна България постигнаха нов рекорд, като само за ден предадоха над 1 милион пластмасови капачки. На организираното мащабно събитие от Варненското Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" бяха събрани 22 тона капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства ще се закупи и дари медицинска апаратура в най-големите и изключително значими отделения в Североизточна България по неонатология в АГ болница "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" и отделението по детска хирургия в Окръжна болница "Св. Анна - Варна".

По време на събитието преминаха двойно повече деца, които имаха уникалната възможност да посетят първото по рода си благотворително "Училище по рециклиране "Аз Вярвам и Помагам"", по време на което ученици от IV -та гимназия във Варна, които имат интерес към Екологията, заедно с докторанти и преподаватели от Катедра по "Екология и опазване на околната среда" към ТУ -Варна им преподаваха значението и важността от рециклирането на хартията, пластмасата и стъклото.

По-малките деца бяха впечатлени и не спираха да се снимат с ЕКО - героите "Капачкомен" и "Принцесата на капачките" с което успяха да мотивират и много възрастни също да се снимат с тях и да преживеят истински празник на добротата.

Пластмасови капачки бяха предадени от десетки Общини, като Разград, Попово, Търговище, Две могили, Исперих, Каварна, Бяла, Белослав, Дългопол, Ветрино, Провадия и много други.
Събитието бе уважено за пореден път от Иван Портних - кмет Община Варна,Тодор Иванов - зам. кмет Община Варна, Валентин Василев кмет Община Разград, Деян Иванов - кмет Община Белослав, представители от администрациите на Община Каварна, Община Исперих, Община Бяла и десетки други градове и села.
 

Facebook коментари