fbpx Ще почистват Слънчев бряг нощем за удобство на гостите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще почистват Слънчев бряг нощем за удобство на гостите

Ще почистват Слънчев бряг нощем за удобство на гостите

Амбицията на ръководството на Слънчев бряг е това лято комплексът да изненада всички свои гости и почитатели с много по-чисто и светло лице, с по-добра инфраструктура и още по-добър ред в търговията и услугите от последния сезон. Едно от нововъведенията е почистването на алеите и отпадъците да става предимно през нощта. Досегашния начин на събиране и извозване на отпадъците с тежка техника в сутрешните часове, създаваше трудности на почиващите, а с новия метод качеството на курорта като цяло ще се подобри.

От това лято основното чистене в най-горещата точка през лятото ще бъде между 20 и 2 часа, когато служители на почистващата фирма ще събират отпадъците в чували. За да не пречи на летовниците, техниката, която ще извозва събрания боклук, ще минава късно през нощта. Въпреки това сутрешното почистване, между 6 и 10 часа, няма да бъде напълно отменено, но ще бъде облекчено и допълнително спрямо основното. С двойния обход и 100-те нови кошчета за смет, от ръководството на „Слънчев бряг” АД обещават, че тази година курортът ще е много по-чист и приветлив, отколкото е бил досега.

До дни ще има яснота и по един от най-невралгичните въпроси в курорта - транспортната схема. През миналия сезон в Слънчев бряг беше забранено преминаването на АТВ и голф колички по алеите, беше въведено SMS паркиране, контролен режим, както и нови изисквания за таксиметровите услуги. В края на сезона от „Слънчев бряг” АД отчетоха, че резултатите от рестриктивните мерки са били повече от добри и новите правила са се оказали положително приети от почиващите и гостите в комплекса.