fbpx Ще помагаме на Индия с оборудване за хранително-вкусовата промишленост | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще помагаме на Индия с оборудване за хранително-вкусовата промишленост

Ще помагаме на Индия с оборудване за хранително-вкусовата промишленост

Български компании за производство на машини и оборудване за хранителната промишленост ще участват в международното техническо изложение India Engineering Sourcing Show 2013.Целта е с оборудването си българките фирми да подпомогнат преработването на земеделската продукция в Индия. Страната е най-големият производител на мляко в света, втора е по производство на плодове и е на трето място в света по производство на зърнени култури, но много малка част от продукцията се използва в хранително-вкусовата промишленост.

Индийски компании да се представят на пролетния и есенния Пловдивски панаир. Очаква се на следващата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе в София, министър Синдия да бъде придружаван от бизнес делегация.

Държавният министър на търговията и индустрията на Индия изказа възхищение от впечатляващите условия, които България предоставя за чуждестранните инвеститори с най-благоприятното данъчно облагане и инвестиционни стимули, като посочи, че България представлява мост за азиатски инвеститори към пазара на целия ЕС и това е сериозен потенциал за индийските компании. Той изказа мнение, че допускането от страна на индийското правителство на преки чужди инвестиции в размер до 51% в търговията на дребно в страната, би създало възможности за българските компании, които да навлязат на необятния индийски пазар.

Facebook коментари