fbpx Сдружение „Ай Си Еф България“ с международно представителство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сдружение „Ай Си Еф България“ с международно представителство

Сдружение „Ай Си Еф България“ бe отличено с Награда за местни представителства за 2017 г. за постижения в утвърждаването на високи професионални и етични стандарти в коучинг професията в България. Наградата беше връчена по време на годишния Форум на глобалните лидери на представителства на Международната коуч федерация (МКФ) през март 2018 във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада.

Наградените са избрани на база годишните им отчети за дейността за 2017 година и са оценени според предварителните критерии за високи постижения на местните представителства – иновативност, гъвкавост, приспособимост, отговорност, практичност, устойчивост. Подборът на номинираните е направен от жури от доброволци от Ай Си Еф от целия свят.

„Това е една заслужена награда за усилията на целия лидерски екип и на всички членове на „Ай Си Еф България“, които вложиха ума и сърцето си и работиха със страст за прилагането на международно признати, високи професионални и етични стандарти на Международната коуч федерация в професията. За мен беше привилегия да бъда част от този отдаден екип по пътя ни на развитие и възможността да се учим един от друг и от професионалните коучове от Международната коуч федерация от цял свят. С нетърпение очаквам 2018 година, в която ще отбележим 10-та годишнина от създаването на представителството в България с поредица от събития и доброволчески проекти с обществена значимост, с които да допринесе нашата коучинг общност за едно по-добро бъдеще!“ – сподели Мария Стайкова, Председател на „Ай Си Еф България.
Международната коуч федерация, най-голямата професионална общност от коучове в света, e фокусирана върху утвърждаването и развитието на коучинг професията чрез установяването на високи и световно признати професионални компетенции и етични стандарти. Тя е единствената организация в света, която предоставя независима тристепенна система за акредитация на сертифициращите програми по коучинг и на професионални коучове.
Сдружение “Ай Си Еф България” е създадено през 2008 година и има за цел да развива и популяризира професионалния коучинг в България, да разширява осъзнатостта за ползите от коучинга за бизнеса, държавния и други сектори и обществото като цяло и да вдъхновява трансформационни разговори.