SEAT Arona – калейдоскоп от настроения (ВИДЕО)

етикети: 

Изцяло новият компактен кросоувър на SEAT, носещ звучното име Arona влезе в голямата надпревара за клиентско внимание в един от динамично развиващите се сегменти. Този път моделът името на община Арона на екзотичния туристически о. Тенерифе, а него винаги го свързваме с пътешествие, ваканционно настроение, красиви сутрини и страстни вечери. Всички тези усещания са събрани и в модерния кросоувър, който предлага всички съвременни удобства, за да се чувствате комфортно в градското движение и в същото време да достигнете до онези места, където ще заредите с енергия собствените си „житейски батерии”. Затова ще ви помогнат по-здрава защита в броните, сводове на колелата и тъмните цветни гумени странични прагове, както и багажникът на покрива и подобна на алуминий защита в дъното на броните. Колелата с по-голям диаметър от 665 mm също помагат да се увеличи височината и съответно проходимостта на автомобила.

Затова в следващото ВИДЕО ви предлагам слънчево българско настроение с Arona.

Arona е изградена на платформата MQB A0 (Modular Quer Baukasten), същата, на която е и Ibiza. Но е с 10 см по-дълга, а клиренсът е доста по-сериозен – 19 см. Като цяло кросоувърът е по-висок също с 10 см. Това дава възможност за по-високата седалка на шофьора, което освен по-добра видимост при пътуване, особено в градския трафик, предлага много по-лесно се влизане и излизане от колата. Има предостатъчно мястото над главите както на първия ред седалки, така и на втория. Място за коленете на задните пътници също има. Като цяло обемът в купето създава усещане за простор. Багажното отделение предлага 400 л, които лесно могат да се увеличат с лесно сваляне на някоя от задните седалки.

 

Новият SEAT Arona притежава всички системи за шофиране и развлекателни системи, познати от другите модели като например адаптивен круизен контрол, Stop&Start (комбинирани с ACC и DSG предаване), контрол при спускане по наклон, откриване на умора, сензори на предните фарове, безключов достъп, задна камера, безжично зарядно устройство за смартфон. В по-високите нива на оборудване е наличен 8 инчов сензорен екран с отлична видимост. Arona също предлага допълнително система, която индикира трафик в мъртвата зона на видимост на шофьора, система за подпомагане на паркиране, която работи както за успоредно, така и за ъглово паркиране.

 

По отношение на свързаността, Arona включва Apple Car Play, Android Auto и Mirror Link. А интонационната среда се озвучава от BeatsAudio с 6 високоговорителя, 300 ватов 8-канален усилвател и суббуфер в багажника (опционално).

 
Arona се предлага с три бензинови двигателя – много икономичен е 3-цилиндровият, 1.0л/95 к.с. който също се предлага и със 115 к.с.с шестстепенна ръчна скоростна кутия или седемстепенна DSG трансмисия с два съединителя. Третият е новият четирицилиндров с 150 к.с.

Дизеловият мотор е 1.6 с 95 или 115 к.с. В средата на тази година се очаква и 1.0 двигател с 90 к.с. задвижван от природен газ (CNG). SEAT е първият производител, който ще предложи подобен мотор класа компактните кросоувъри.