fbpx Седем съвета за безопасно пазаруване онлайн | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Седем съвета за безопасно пазаруване онлайн

Седем съвета за безопасно пазаруване онлайн

Дигиталните разплащания отбелязват огромен ръст само за изминалия месец. Експертите от VISA гарантират, че всяко разплащане, което правите, е сигурно, но има и няколко действия, които може да направите сами, за да си осигурите безопасно онлайн действие.

- Потвърдете самоличността си с лекота
Настройте опциите пръстов отпечатък или лицево разпознаване на вашите устройства и в банковите си приложения. Това ще ви осигури бързо, лесно и безопасно плащане онлайн.

- Потърсете „s“
Когато плащате онлайн, проверете URL адреса, за да се уверите, че той започва с „https“. Наличието на „s“ в края показва, че връзката е сигурна.

- Регистрирайте се за известия за направените трансакции
Бъдете в течение на осъществените разплащания с вашата карта, като активирате известията за всяка трансакция чрез приложението за мобилно банкиране на вашата банка. Visa има политика за нулева отговорност, която може да ви помогне да си върнете парите, ако някой друг е използвал картата ви неправомерно.

- Запознайте се с опцията „връщане на сумата“
Услугата „връщане на сумата“ е начинът, по който вашата банка възстановява средствата ви от банката на търговеца, когато не сте получите стоките или услугите, които сте платили с дебитна или кредитна карта.

- Пазете се от така наречените „фишинг“ измами
Внимавайте за нежелани и подозрителни имейли или телефонни обаждания, изискващи лична информация, като пароли за акаунта ви. Ако имате съмнения, не отваряйте линка и не сваляйте файлове.

- Възползвайте се от услугите с едно кликване
В някои магазини можете да извършите плащане с едно кликване. След като настройте данните на акаунта си и потвърдите, че вие сте притежателят на картата, можете да пазарувате лесно онлайн, без да е необходимо всеки път да въвеждате данните на картата си.

- Актуализирайте вашите приложения и софтуер
Инсталирайте най-новия софтуер на вашия компютър, таблет или телефон, който може да ви помогне да защитите вашата информация.

Facebook коментари