fbpx Сейшели - остров Пралин и комплекс Raffles Seychelles | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Сейшели - остров Пралин и комплекс Raffles Seychelles

Няма как да не разпознаете още от първи поглед, че това са Сейшелите – големи и меки гранитни скали, сътворени от скулптура Природа, които се мият в океана, високи палми, полегнали лениво над плажа и кокосови орехи, които мързеливо се търкалят; нереално красиви тюркоазени води и дълги пясъчни ивици с почти бял цвят, по които мързеливо се търкалят кокосови орехи, огромни, сухоземни столетни костенурки, достигащи 200-300 кг. Към това прибавяме фантастична тропическа гора и джунгла с растителност и звуци, които те карат са мислиш, че си във филм, комплекси, които те зашеметяват с лукс, вкусове, които остават за дълго време в кулинарните спомени.

Снимки: Авторът

И сред цялата тази безмерна екзотика, някак съвсем естествено си обясняваме защо именно там (на о. Ла Диг), в далечната 1978 г. е сниман първият в света еротичен филм „Емануела“… (по-големите от нас си го спомнят).

В следващите поредни публикации ще ви изходя из няколко топ локации, които наистина спират дъха и са част от визитната картичка на тези 116 острова, от които 3 са най-посещаваните – основният Mahe (Махе), където е и столицата Виктория, най-малката в света, La Digue и Praslin (казва се Пралин), който аз поставям като номер 1 в личната ми класация. Именно от него започваме.

Coco De Mer

Единственият в света огромен кокосов орех - Coco de mer

Летим до о. Пралин с малко самолетче с 15 места. Жегата и влагата са сериозни, но все пак полетът е 15 минути. Тук се намират няколко от топ хотелите на Сейшелите, както и природния резерват Vallee De Mai, включен в списъка на световното наследство на UNESCO. Това е единственото място в света, където расте високата палма Coco De Mer и ражда уникални кокоси. Различното в тях е, че имат форма на женско дупе, но по-уникалното е, че палмите са мъжки и женски, като мъжките също имат плод с формата на фалос, който чрез мъничките цветенца по него опрашва женските. Природата си знае работата.

Високите по 25-30 м. палми раждат по 20 ореха, които растат цели 7 години и могат да достигнат до 15 кг парчето. Аз не можах да го вдигна този от снимката. Гората е като магична, чуват се непознати птичи гласове, имам чувството, че от някъде ей сега ще се появят Нейтири и Джейк Съли от Аватар. Представете си, че дори печатът на Републиката, който ви слагат на паспорта когато кацнете и минете през контрола, е във формата на този уникален плод.

Подробен пътепис за най-добрите курорти на сейшели може да откриете в сп. твоята ВАКАНЦИЯ

Raffles Seychelles

Един от страхотните комплекси на о. Пралин, който е моят фаворит, е Raffles. Сгушени сред тучната зеленина хълма в сърцето на острова, 86 изящни луксозни и просторни вили предлагат самостоятелен външен павилион, малък басейн и балкон, за да се насладите на спираща дъха гледка към океана с опалови нюанси, белия пясъчен плаж и зелени хълмове, докато отпивате чаша охладено шампанско. Можете да останете с часове зареяни в тази красота.

Придвижването е с електрически бъгита, като можете по всяко време да се обадите на личния иконом, за да дойдат да ви вземат. Плажът е широк, пясъкът като брашно, а океанът плитък на много метри навътре. Тук е толкова закътано, че вълни не съществуват. Храната е впечатляваща, като съчетава типичната креолска кухня, в която се използва повече ориз с къри и други подправки.

Особено интересна е срещата с огромните земни костенурки, които се радват на всеки подаден зелен лист или плод. Всяка от тях си има име като Леонардо, Рафаело, Донатело, Микеланджело.

Всяка костенурка си има имеВилите са с 5-звездно обзавеждане и обслужванеПясъкът е мек като пудра захар, а океанът има всичките нюанси на синьо

Пътувания до Сейшелите с Luxutour.com

https://luxutour.com/