Ще можем да купуваме вече по електронен път влакови билети

етикети: 

Обществена поръчка за разработване на нова система за издаване на билети за влаковете ще бъде обявена до месец. Новата система се прадвижда да бъде внедрена до края на 2014 г., а билети ще могат да се резервират на сайта на БДЖ и в туристическите агенции. Платформата ще замести настоящата, с която работят служителите на гишетата в момента.
Това ще улесни продажбата на билети, която сега се извъшва само на гишетата на гарите и във влакове. Освен, че новата услуга ще спести време на клиентите, онлайн продажбата ще покаже реално броя на продадените билети.
От края на годината се очаква и увеличение на цената на билетите с 5 %. Това е част от мерките за подобряване на финансовото състояние на холдинга.
Изпълнителният директор на дружеството Християн Кръстев коментира, че пред кредиторите ще бъдат представени два варианта за стабилизиране на БДЖ. Първият ще е до края на годината, а вторият за период от 2014-а до 2023 година.
От БДЖ отчитат недостиг на влакове за жп линиите в цялата страна. Затова до края на следващата година ще бъдат пуснати нови 3 бързи и 7 пътнически влака.

Facebook comments