fbpx Ще се въвежда единен номер за хотелските рецепции | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще се въвежда единен номер за хотелските рецепции

Ще бъде въведен единен телефонен номер за връзка с хотелските рецепции. Промените ще залегнат в новата наредба за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която Министерството на туризма подготвя и ще бъдат факт до края на месец май. Това стана ясно по време на среща на министър Николина Ангелкова с председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и дигиталния шампион на България Гергана Паси.

„Ще инициираме дискусия с бранша, за да определим кой е най-подходящият номер и той ще бъде заложен като задължително изискване за рецепциите на всички хотели“, каза министър Ангелкова. По думите й ще бъде предвиден и гратисен период за хотелите, за да отговорят на новото изискване. Според експертни мнения това няма да доведе до разходи за бизнеса, но ще повиши качеството на предлагания продукт.

По време на срещата бе обсъден и допълнителният етикет за качество, по който се работи в министерството. „Ще обсъдим един от елементите в него да бъде предоставянето на свободен интернет достъп на територията на хотелите“, посочи Николина Ангелкова.