fbpx Шест нови кучета-водачи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Шест нови кучета-водачи

Шест нови кучета-водачи

Шест бъдещи кучета-водачи ще носят фамилията Мтел. Четириногите получиха новите си имена по време на официално кръщаване, организирано от телекома и фондация „Очи на четири лапи”. Ритуалът, който се превърна в традиция, се провежда за седма година. Мтел и фондацията отбелязват 11 години съвместна работа.

Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в Мтел, и председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков влязоха в ролята на кръстници на умните лабрадори и голдън ретривъри. Те закичиха новите си кръщелници с медальон, а собствениците им получиха грамота.

Лима, Лава, Леда, Чарли, Лейди, Кая и Мишо са кучетата-водачи, получили името Мтел на церемонията. Мишо ще се дипломира като куче-водач през юни, а за останалите тепърва предстои да преминат курс на обучение в училището. След успешно приключен тренировъчен курс кучетата биват предавани на новите си стопани, за да им помагат, срещу символичната сума от 1 лев.

Мтел подкрепя фондация „Очи на четири лапи” от 2003 година. Мисията на фондацията, зад която компанията застава, е рехабилитация и реинтеграция на хора със сетивни увреждания с помощта на служебни кучета. Неправителствената организация oбучава кучета-водачи и безвъзмездно ги предоставя на слепи хора, които също минават курс на обучение за работа и живот с куче-водач. 50 e броят на кучетата-водачи, които към момента са безвъзмездно предоставени в помощ на незрящите си стопани.

След края на кръщенето гостите на церемонията имаха възможност да станат свидетели и на уникална демонстрация на полигон за работа с кучета-водачи, която беше направена от незрящи и техните четириноги „очи на четири лапи“.

Facebook коментари