fbpx Шестата генерация на Honda CR-V ще дебютира у нас като Plug-in хибрид | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Шестата генерация на Honda CR-V ще дебютира у нас като Plug-in хибрид

Шестата генерация на Honda CR-V идва с няколко задвижвания -

като пълен хибрид (e:HEV) във варианти с предно предаване и 4х4, както и като Plug-in хибрид (e:PHEV) с предно, който първоначално ще дебютира у нас.

CR-V е първият европейски автомобил на Honda, обзаведен с обогатения пакет от асистенти и системи за безопасност, обединени по името Honda SENSING 360.

Познатата досега пълна хибридна система на Honda e подобрена, батерията е с по-компактни размери, двигателят – по-ефективен, а новата технология e:PHEV осигурява елекритечски пробег до 82 км благодарение на по-големия си пакет от високоволтови батерии.

Наред с традиционното и познато ни от предишното поколение на модела хибридно задвижване, Honda вече предлага и Plug-in вариант.

Двигателят с вътрешно горене и в двете версии е бензинов, 2,0-литров, 4-цилиндров с директно впръскване по цикъл на Atkinson. В силовия агрегат са направени подобрения. Те включват горивна система с многостепенно директно впръскване под високо налягане, високоефективен катализатор, активиран при ниски температури, напълно уретанов капак на двигателя, отлична шумоизолация и др.

Разработена на основата на доказалата се вече система e:HEV за самозареждащи се хибриди, батерията на e:PHEV е с по-голям капацитет (17,7 кВтч) и с олекотно вградено зарядно. Това увеличено електрическо подпомагане означава, че двигателят може да работи на по-ниски обороти и доста по-безшумно и икономично.

Когато температурата на високоволтовата батерия е 25 градуса, новият CR-V постига 100-процентов заряд само за 2,5 часа, благодарение на мощността на зарядното устройство от 6,8 кВт.

Като част от свързаните услуги за системата e:PHEV потребителите могат предварително да планират зареждането да се случва в най-удобното време и при най-изгодни цени на електричеството. Освен това имат възможност за предварителна настройка на желаната температура.

CR-V предлага едно от най-големите товарни пространства в класа си – 587 л за версията e:HEV, а за e:PHEV – със 72 л повече благодарение на регулируемия товарен под. Задните седалки се плъзгат напред с до 190 мм, което позволява лесно пренасяне на по-дълги предмети.

Новият CR-V е с три основни режима на управление – обикновен, спортен и икономичен (Normal, Sport и Econ), като при Plug-in хибрида e наличeн и електрически. Добавен е SNOW за заснежени пътища.

Моделът e:PHEV се предлага с цифров ключ на Hond с нови опции за свързване. Използвайки приложението за смартфон на Honda, клиентите могат да заключват и отключват автомобила и да включват двигателя по същия начин, както с обикновен ключ. Дигиталният обаче може да бъде споделен с избрани от собственика шофьори.