fbpx Силната реклама прави имотите по-бързo продаваеми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Силната реклама прави имотите по-бързo продаваеми

Силната реклама прави имотите по-бързo продаваеми

Често продажбата на имоти се проточва месеци, дори години. Но специално при апартаментите съществуват два подхода при рекламиране на продажба – единият е чрез стандартна обява в интернет, а другият чрез добре организирана силна рекламна кампания, покриваща всички канали за масова информация.

“Стандартната обява в интернет е най-често ползваният инструмент при продажба на имот в България”, коментира Мартин Сребров, изпълнителен Директор на Home2U. “По наши данни обаче тя достига до едва 10% от всички потенциални клиенти на пазара. Това е една от основните причини продажбата често пъти да се проточва във времето.”

Добре организираната масирана рекламна кампания, която покрива най-популярните източници за масова информация при имотите води до над 95% от купувачите, смятат от агенцията. Това от своя страна допринася продажбата да се случи поне два пъти по-бързо.

За да имат по-добър резултат, клиентите трябва да бъдат по-взискателни към агенциите за недвижими имоти. “Наивно е да се смята, че обикновените обяви, с които се рекламира продажба на диван втора употреба в интернет, или стара кафемашина, могат да продават със същия успех и недвижими имоти”, казва Сребров.

Необходим е сериозен маркетинг план, съчетан с адекватен пазарен анализ на имота, които да гарантират постигане на максимално висока, но и разумна цена.

 

Facebook коментари