fbpx Симпатичният мъник | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Suzuki Celerio

Симпатичният мъник

 
Колкото по навлизаме в есента, толкова повече се заседяваме в градовете, работата се увеличава, времето не стига и това довежда до нервни кризи. Ако пък се случи да имате повече градски обиколки, стресът е гарантиран. В такива моменти сигурно много от вас си мечтаят за някой мъник, с който лесно да се промъкват в задръстванията, без особени затруднения да намират места за паркиране и в същото време да имат комфорта на съвременен автомобил.
Именно заради горните причини, лично аз от години в града се придвижвам само с малък автомобил и не мисля, че скоро ще променя това си решение. Затова беше и приятно пътуването ми с най-малкият представител на Suzuki – градският Celerio.
 
 
Компактните му размери са отлични за маневриране – дължина 3600 см, ширина1600 см и височина 1540 см. А изключително малкият радиус на завой от 4,7 м го прави наистина пъргав играч в трафика. Буквално с една маневра може да се направи всяко движение (е, важен фактор е и да сте добър шофьор). 
 
 
Любпитното е, че въпреки малките размери в купето е сътворена достатъчна щедрост. За шофьора и спътника има място като във всеки стандартен автомобил. Седалките са широки, леко твърди но с добра облегалка. Високата позиция спрямо пътя дава отлична видимост и нямаш усещане, че си с малък автомобил. А отзад могат да се съберат и двама възрастни, без да им е тясно. Пробвахме го и те споделиха, че се чувстват съвсем нормално. Не без значение е, че вратите се отварят достатъчно широко и достъпът до купето е лесен.
 
 
Интериорът е много приятен и изчистен. Има всички необходими функции, за да бъде едно пътуване приятно. Уредите се виждат добре, единственият минус е, че няма борд компютър, с който по-точно да разполагаш с информация за оставащи километри и среден разход. 
 
 
Celerio предлага повече от достатъчно място за багаж, допълнено от удобни куки за закачане на пазарски чанти. 254 л никак не са малко, дори ако пътувате и през уикенда с автомобила. Задните седалки могат да се свалят в няколко варианта, осигурявайки пространство за различни по форма и обем товари. 
 
 
За такъв малък автомобил не е нужен двигател с голям обем и много конски сили. Затова Celerio e оборудват с новият лек 1.0-литров бензинов двигател и 68 к.с., който предлага забележителна динамика. Определено мога да го нарека и пъргав, който веднага поема натиска на педала на газта и реагира. Пътувах и по магистралата с мъника. До 130 км/ч се чувствах перфектно, нагоре вече леко усещам, че наистина съм с малък автомобил. Естествено, ако изгубя оборотите трябва да сляза на по-ниска предавка, защото сам моторът трудно ще се справи сам. Но като цяло съм с отлични впечатления и при извънградско пътуване. 
Това, което отчетох средно е, че за изминатите около 300 км. резервоарът беше спаднал малко повече от ¼. При резервоар от 35л., грубата сметка показва, че средният разход излиза 3,5л/100 км. Чак не ми се вярва... По официални данни е 4,3л/100. Може пък да съм поставила нов рекорд?:)
 
Моделът се предлага и с безстепенната автоматична скоростна кутия, която със сигурност е за предпочитане в града.