fbpx SiteGround ще подкрепи с 300 хил. лв през следващите три години "Заедно в час" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

SiteGround ще подкрепи с 300 хил. лв през следващите три години "Заедно в час"

Българската IT компания SiteGround ще дари 300 хил. лв за три години на “Заедно в час” за осигуряване на по-качествено образование в българските училища. Финансовата подкрепа ще бъде инвестирана в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики, насочени към индивидуалния прогрес на всеки ученик.

Подкрепата, която SiteGround осигурява на фондация “Заедно в час”, е продължение на дългогодишно партньорство. В рамките му компанията е помагала както финансово, така и със силния индивидуален ангажимент от страна на управленския екип към каузата образование. В лично качество изпълнителният директор на SiteGround, Тенко Николов (на снимката), също подкрепя активно организацията, като от 2022 г. е член на Управителния съвет на фондация “Заедно в час” и участва в стратегическото развитие на организацията.

SiteGround от години подкрепя различни инициативи на “Заедно в час”. Решихме да превърнем това в устойчиво сътрудничество. Вярвам в каузата за по-добро образование и смятам, че бизнесът има ключова роля. Той може да помогне с анализ на проблемните области и да предложи иновативни решения в отговор. Целта е българските деца да получат по-добри възможности за образование”, коментира Тенко Николов, изпълнителен директор на SiteGround.

Подкрепата на SiteGround е изключително ценна за “Заедно в час”, защото ни позволява да подпомогнем повече български училища с дългосрочен хоризонт. В образованието това е ключово, за да постигнем истинско въздействие във всяко училище и за всеки ученик. Още по-щастливи сме, че в лицето на SiteGround и хората от компанията виждаме верни съмишленици, хора, с които споделяме общи ценности и визия за бъдещето на българското образование и заедно ще работим за тях”, коментира партньорството Траян Траянов, изпълнителен директор на фондация “Заедно в час”.

През 2021 година компанията подкрепя фондация “Заедно в час” с 20 000 лева. Компанията ще дари в рамките на пет години 12 милиона лева на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът ще привлече да преподават в страната ни, за период от пет години.