fbpx Ситроенисти се срещнаха на писта Дракон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ситроенисти се срещнаха на писта Дракон

Ситроенисти се срещнаха на писта Дракон

Писта Дракон, с. Калояново беше домакин на 12-тата Национална среща на Клуб Ситроен България. Феновете на Марката заприиждаха още от рано, въпреки че официалния старт на мероприятието беше обявен за 10 часа. Точно в този час, срещата беше открита от актьора Стефан Щерев, който бе водещ на събитието.
Той бе и първия, който тества предоставените от Автомотор Корпорация АД автомобили. Избра да изпробва Citroën C5 с хидроактивно окачване, което, както самият той отбеляза, е едно от технологичните нововъведения с които марката CITROËN е световно известна. За пътни тестове, на присъстващите бяха предоставени още Citroën DS3 и три автомобила Citroën C4. Всеки от предварително записалите се за тест, имаше право на една обиколка на пистата. Тестовете на петте автомобила продължиха над два часа.

Докато стюардите подготвяха пистата за дисциплината „Майсторско шофиране”, протече надпреварата за „Най-шумен автомобил”. Тествани бяха аудио-системите на автомобилите. Победителите бяха определени чрез измерване на децибелите.
В надпреварата за „Майсторско шофиране”, участниците трябваше да преминат през определена конфигурация от колчета, да паркират автомобила на преден и заден ход и да направят всичко това максимално бързо.
След това, на пистата започна най-очакваната и най-динамична надпревара – „Time attack”. На старта се наредиха както модифицирани автомобили, така и автомобили серийно производство. Всеки от участниците имаше право на толкова обиколки на пистата, колкото успее да направи за 10 минути. Зачиташе се най-доброто постигнато време. Следваше класирането за „Майсторско шофиране”. Специална награда от Автомотор Корпорация АД получи Мария Станимирова, единствената дама, престрашила се да участва в тази дисциплина.