Сивият сектор в бюти индустрията трябва да се премахне

В рамките на есенното издание на професионалното B2B изложение в бюти бранша,    Арена на красотата – Arena Professional се проведе и Втората национална конференция на Асоциацията на малките и средни предприятия от индустрията за красота и здраве (АМСПИКЗ). Събитието уважи и кметът на София, Йорданка Фандъкова.
Тя заяви, че ще подкрепи всички усилия на индустрията за здраве и красота във връзка с осигуряването на качествена услуга за крайния потребител, както и за легалното разпространение на продукти, аксесоари и апаратура в бранша. Тя счита, че държавата и респективно всяка община би следвало да съдейства за елиминирането на сивия сектор и да има лично отношение към проблематиката, за да може България да се отличи с европейско ниво на обслужване. Според нея, ако общините подпомогнат индустрията за красота и здраве, включваща SPA&Wellness да се развива по-лесно, много бързо ще бъдат привлечени и чуждестранни инвестиции в страната, защото България е популярна като балнео и SPA дестинация и разполага с много модерна нова база.

На конференцията бяха представени пред настоящите и потенциални членове мисията, визията и целите на АМСПИКЗ, както и реалните резултати от дейността на организацията за първата година от съществуването и. Става дума по-конкретно за Етичния кодекс на АМСПИКЗ, пожелателен към всички специалисти в бранша; за създаването Проекта за изменение и допълнение на Закона за занаятите; за работата по промяната на ДОИ, включващи по-висока степен на професионална квалификация, съобразени в Европейската квалификационна рамка; за предложението за промяна на Наредба 15 от 21.08.1987 г. за хигиенните изисквания към салоните, свързано със стандарт козметична (естетична) хирургия и всички събития, съпровождащи тези инициативи, както и няколко кръгли маси и пресконференции.

 

Facebook comments