Skoda представи изцяло новия си модел Scala

Skoda представи изцяло новия си модел Scala

етикети

Skoda извади ново оръжие – изцяло новият модел Scala, който идва да замени познатия досега Rapid и да го надскочи във всяко едно отношение. Самото име на латински означава „стълби”.

Новата Scala, която ще се предлага само в във версия Spaceback, е първият модел на Skoda, който е конструиран на платформата MQB-A0 и с дължината си от 4,36 метра е с 6 см по-дълъг от Rapid Spaceback. Междуосието на Scala също е увеличено с пет сантиметра (2,65 метра). Това е довело до по-голямо място както pd пътниците, така и за багажа – обемът на  багажника е увеличен от 415 до 467 литра.

 

Интериорът изглежда значително по-модерен, а материалите са по-висококачествени. Предлага изцяло дигиталното приборно табло с голям 10,25-инчов екран, а на централната конзола е 9,2-инчов сензорен дисплей за следващото поколение инфотейнмънт система, която поддържа всякакви онлайн актуализации и функционалности.

 

Базовият модел е оборудван с познатия 3-цилиндров 1,0 TSI с 95 к.с. с 5-степенна ръчна скоростна кутия, като ще има и версии със 115 к.с., с 6-степенна ръчна или 7-степенна DSG трансмисия. По-мощният мотор е 1,5 TSI със 150 к.с. (6 степенна ръчна/7-степенна DSG), както и 1,6-литров дизел със 115 к.с. В края на 2019 г. се очаква появата на 1,0 G-TEC с 90 к.с., задвижван на газ (CNG).

Facebook коментари