fbpx Skoda представи най-новото си оръжие - напълно електрическата ENYAQ iV | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Skoda представи най-новото си оръжие - напълно електрическата ENYAQ iV

Вчера в Млада Болеслав, Чехия, бе предправен новия модел ENYAQ iV, с който ŠKODA прави следващата последователна стъпка в прилагането на своята стратегия за Е-мобилност.  Изцяло електрическият SUV модел е първият сериен автомобил на чешкия автопроизводител, базиран на модулната платформа за електрически автомобили MEB на Volkswagen Group.

ŠKODA ENYAQ iV предлага задно задвижване или задвижване на всички колела и обсег, който е напълно подходящ за ежедневно ползване, достигащ до 510 km, както и типичния за марката простор. Марката продължава да развива своя емоционален дизайнерски език - в тази връзка, новият SUV модел включва изцяло нова концепция за интериора, при която, за разлика от традиционните нива на оборудване, се предлагат Дизайн селекции, както и съвсем нова структура на наличните опции.  Един от акцентите е ексклузивната версия ENYAQ iV Founders Edition, която е ограничена до 1895 бройки и отбелязва годишнината на компанията, празнуваща 125 години успех. 

Веднага след световната премиера на новата ŠKODA ENYAQ iV в много страни ще е възможно да се направи предварителна поръчка за базовия модел и други варианти.  Ексклузивната и особено богато оборудвана версия Founders Edition е лимитирана до 1895 бройки и отдава почит на успешната история на марката и нейното основаване от Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент преди 125 години.  Мултифункционалният кожен волан ще носи специална значка Founders Edition - произведена от чешкия производител на кристал Preciosa, която ще показва номера на автомобила, като свидетелство за това, че той е от лимитираната серия.  Ексклузивната версия ENYAQ iV Founders Edition ще се доставя през пролетта на 2021 г.

Новият SUV модел се характеризира с перфектни пропорции и необичаен простор. Той предлага вътрешно пространство сравнимо с ŠKODA KODIAQ, въпреки че е по-къс от ŠKODA OCTAVIA. Като опционални екстри, осветеното Crystal Face лице - което идва в комбинация с анимирана функция Coming/Leaving Home, и Full LED Matrix предни светлини красят внушителната предница с голямата, типичина за ŠKODA радиаторна решетка.  Задните Full LED светлини включват динамични мигачи и също имат анимирана функция Coming/Leaving Home.

MyŠKODA Powerpass гарантира на собствениците, че могат лесно и удобно да зареждат автомобилите си на повечето станции за зареждане в Европейския съюз само с една единствена карта.  В допълнение, ŠKODA участва и в изграждането на мрежата за бързо зареждане Ionity в цяла Европа. Марката предлага три версии на стенната точка за зареждане ŠKODA iV за зареждане вкъщи. С кабела за бързо зареждане собствениците могат да заредят своята ŠKODA ENYAQ iV и на станциите за бързо зареждане.

Максималният му обсег е 510 km* в WLTP цикъла и има капацитет до 125 kW за супер бързо зареждане. Батерията от 82 kWh, която има нетен капацитет 77 kWh, може да се зарежда от 5 до 80% само за 38 минути* на съответните DC точки за зареждане. Вкъщи, ENYAQ iV може удобно да се зарежда през нощта чрез  AC стенна точка с мощност до 11 kW - в зависимост от размера на батерията, този процес отнема от шест до осем часа. Освен това, ENYAQ iV е оборудван със специално iV универсално зарядно, което пасва на всички стандартни контакти за зареждане.