fbpx SKODA представи официално новия си модел KAROQ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

SKODA представи официално новия си модел KAROQ

SKODA представи официално новия си модел KAROQ

етикети

 

Най-новото попълнение в семейството на ŠKODA – компактният SUV, KAROQ бе официално представен на 18 май в Стокхолм. Името на наследника на YETI отново е взаимствано от езика на местното население на остров Кодиак, Аляска. На езика на племето Алутик, „автомобил” е ‘KAA’RAQ’. Те използват думата ‘RUQ’ за „стрела”, което е основният елемент в логото на ŠKODA и символ на динамиката на бранда. Името на новият компактен SUV на ŠKODA - ŠKODA KAROQ е резултат от въздействащата комбинация от двете думи от езика на Алутик.

Дигиталното табло за управление се появява за първи път при ŠKODA, като то може да бъде програмирано в четири различни дизайна.

FULL LED технологията при предните светлини е възможна при нива на оборудване по-високи от Ambition. Стандартното оборудване включва LED задни и стоп светлини, както и задни светлини за мъгла. Багажното отделение е с капацитет 521 литра, при задни седалки в нормално положение.

Новата ŠKODA KAROQ разполага с най-съвременни технологии под капака си и предлага избор от 5  двигателя – 2 бензинови и 3 дизелови. Двата бензинови и два от дизеловите са напълно нови в гамата. Обемите им са 1.0, 1.5, 1.6 и 2.0 литра, а мощностите варират от 85 kW (115 к.с.) до 140 kW (190 к.с.).

Новият двигател 1.5 TSI има специална функция за управление и деактивиране на цилиндрите при ниско натоварване и в покой.

ŠKODA KAROQ предлага богата гама от системи, асистиращи при шофиране, включително паркинг асистент, система за поддържане на лентата на движение и трафик асистент.

Една от новите Simply Clever екстри в KAROQ е електрическата задна врата, която може да се отвори или затвори отвътре, чрез бутон в интериора. Виртуалният педал, който отваря задната врата с леко джижение на крака под задната броня също е много практично и удобно решение.
Също новост е и електрическия теглич, който се разгъва навън, само когато е нужен.

Facebook коментари