fbpx Слънцето на Барселона е събрано в първия SUV на SEAT - ATECA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Слънцето на Барселона е събрано в първия SUV на SEAT - ATECA

Слънцето на Барселона е събрано в първия SUV на SEAT - ATECA

етикети

Първият SUV модел на SEAT бе представен с бляскава премиера в столицата. Следвайки дългогодишната традиция на марката, автомобилът получава името си от испанската география. Селото Атека се намира в западната част на Сарагоса, в сърцето на Иберийския полуостров. Вдъхновени от изгряващото слънце в Барселона, дизайнерите на SEAT избират яркия оранжев цвят за каросерията на пилотния модел и обръщат особено внимание на спортния силует на автомобила. Предният край на ATECA е 100% SEAT и същевременно 100% SUV.

С външната си дължина от 4,36 м ATECA гарантира най-доброто усвояване на пространството в сегмента, с максимална интериорна дължина и отделение за багаж, който побира 510 л в стандартната си конфигурация или 485 л във версиите със задвижване на всички колела.

Навата ATECA е пълна с технологии. Автомобилът разполага със система от камери Top View за 360-градусов изглед на заобикалящата среда и паркинг асистент, който измерва разстоянията между колата и всичко наоколо със свръхзвукови сензори и дори може да поеме контрола над управлението при паркиране.

Нова функция за безопасност е Emergency асистентът: ако водачът е неактивен, след определен период от време автомобилът сигнализира за проблем първо с визуално, а след това и със звуково предупреждение, следвани най-накрая от кратко пулсиране на спирачките. Ако все още не е получил отговор, ATECA забавя до застой, оставайки в платното си.

Колата осигурява и паркинг отопление – докато е паркирана, тя изчаква водача, регулирайки температурата в купето до избрана от него температура. А багажната врата може да се отвори  автоматично само след един жест с крак.

Автоматичният асистент за фарове улеснява нощното шофиране – той включва, изключва и променя дължината на светлините, спрямо ситуацията на пътя. Системата за разпознаване на пътните знаци пък сигнализира за всички особености на пътя.

Дизелови двигатели с които се предлага автомобилът са с 1.6 TDI и 115 к.с.с, а версията 2.0 TDI се предлага със 150 и 190 к.с. Бензиновият двигател е 1.0 TSI с 115 к.с., а 1.4 TSI е 150 к.с

Стартовата цена на автомобила е 39 900 лв. с ДДС.

 

 

 

Facebook коментари