fbpx Служителите могат да са ефективни и вкъщи с Microsoft 365 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Служителите могат да са ефективни и вкъщи с Microsoft 365

Ефективността на компаниите е в пряка зависимост от продуктивността на всеки от служителите им. Затова мениджърите непрекъснато се стремят да оптимизират работните процеси и да постигат максимални резултати. Една от тенденциите в това отношение е да се търси гъвкавост и възможности за сътрудничество, независимо дали в офис среда, или при дистанционна работа.

Добра възможност в това отношение са предложенията на Microsoft 365, които А1 предлага на абонаментен принцип.

В подкрепа на дистанционната работа са и данните от проучване на Colliers, според което 55% от хората заявяват, че могат да работят самостоятелно и да се концентрират по-добре, когато са вкъщи, отколкото в офиса. 76% от тях продължават да се чувстват свързани с екипа си, благодарение на ползваните офис приложения, независимо от физическата дистанция.

Новите измерения на офис сътрудничеството

Изготвянето на отчети, например, е неизменна част от работата на повечето офис служители. Често тези документи изискват събиране на данни и експертен принос от няколко специалисти, които не винаги са на едно и също място по едно и също време. При обичайните кратки срокове в днешния динамичен свят това е трудна задача.

Предлаганите от А1 пакети Microsoft 365 предоставят решения за голяма част от тези трудности. Те включват стандартните офис програми: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, както и услугите Teams, SharePoint Online, Exchange Online (бизнес имейл с 50 GB големина на пощенската кутия) и 1 TB място за съхранение на файлове в OneDrive for Business. Ако се абонирате за Office 365 Enterprise пакети, получавате и Access, и Publisher, и много допълнителни функционалности за отдалечено управление, налагане на правила за защита от загуба на данни.

Петте ключови предимства на Microsoft 365 пред традиционно използваните офис приложения биха били полезни за мениджърите при взимане на решение за модернизиране при организацията на работа на екипите:

  1. Ефективност навсякъде

Microsoft 365 позволява да инсталирате всички приложения от Office пакета на таблет, смартфон, преносим или настолен компютър. Така служителите имат достъп до файловете, които са им нужни, и възможност да работят по задачите си навсякъде и от всяко устройство при работа от дома, по време на пътувания и командировки.

  1. Работа онлайн, продуктивност заедно

Екипната работа е жизнено важна за успехите на компаниите. Затова за много от фирмите MS Teams, който е част от пакетите Microsoft 365, дава много от необходимите възможности за сътрудничество между служителите, работещи по общи проекти. С тази услуга те ползват повече от видеоконферентна връзка, чат, гласови и видеоразговори. С тази платформа за сътрудничество членовете на екипа работят по един и същ документ, споделят общи файлове, планират и задават срокове за изпълнение на задачите.

  1. Съхранение и защита

Друг полезен инструмент за фирмите, част от Microsoft 365, е SharePoint Online. С него компаниите създават корпоративен портал за споделяне и екипна работа. По този начин служителите лесно се организират и си сътрудничат по създаването на съдържание и обменят новини и данни. Мощната търсачка и интелигентните начини за сортиране на информация и анализиране на данните са важно преимущество. Множеството функции за управление на съдържанието на SharePoint, заедно с ценните връзки във вътрешната социална мрежа Yammer, позволяват на фирмите да извлекат максимума от информацията.

  1. Поща в облака

Електронната поща продължава да е официалният начин за комуникация с колеги, партньори и клиенти. Затова е препоръчително използването на собствен домейн, тъй като името на фирмата е видимо още при получаване на кореспонденция и допринася за по-добрия ѝ бизнес имидж. Това е още едно от предимствата на Microsoft 365, с който фирмите получават достъп до Exchange Online, който дава тази възможност. Имейлът предоставя 50 GB място за входящи съобщения на всеки от потребителите, което е достатъчно пространство за дълго време, дори и при интензивна и обемиста имейл кореспонденция.

  1. Новости на добра цена

Ако изнесете офиса си в облака, значително ще намалите нуждата от закупуване и поддръжка на технологично оборудване като уеб сървър, имейл сървър, или дискове за съхранение на документи. Икономичността на този тип решения се допълва и от това, че не е необходимо да имате IT експерт, който да се грижи за тях. Фирмите могат да спестят и от свързаните с това разходи за електричество, наем на площи за поставяне на оборудването и т.н. Всички приложения от пакетите Microsoft 365 се обновяват автоматично до последната им версия. Microsoft се грижи за подобряването на софтуера и добавяне на нови функционалности. Потребителите ги получават под формата на регулярни ъпдейти.

Месечните абонаменти навлизат в софтуерните услуги

Microsoft 365 от А1 се предлага с месечен абонамент. За компаниите, които се нуждаят от съдействие, А1 предлага и професионални услуги по прехвърляне на данните, пощенските кутии и други документи от традиционния към облачния вариант на работа с Microsoft 365, които се заплащат допълнително.

Броят на пакетите може лесно и бързо да се увеличи, ако числеността на персонала нарасне. Те могат да бъдат закупени от акаунт мениджър на А1 България, ако сте бизнес клиент на телекома, или пък директно с банкова карта от онлайн платформата за дигитални услуги на А1.

А1 е директен CSP (Cloud Solution Provider) партньор, оторизиран от Microsoft, с ниво на компетенции Gold. Компанията разполага с необходимия опит и екипи от специалисти, които улесняват бизнес клиентите при въвеждане на услугата в експлоатация.