fbpx Sofia Restaurant Week се завръща с шестото си издание тази пролет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Sofia Restaurant Week се завръща с шестото си издание тази пролет

Най-вкусният фестивал на столицата Sofia Restaurant Week се завръща с шестото си издание, което ще се проведе между 7 и 12 май. 24 селектирани ресторанта са подготвили по две различни менюта, за да зарадват всеки вкус: очакват ни традиционна и модерна кулунария, локални и сезонни продукти, интернационална и екзотична кухня, гурме, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани.

Всяко меню е на цена 30 лв. Резервации за Sofia Restaurant Week ще могат да бъдат направени от 30 април 2019 г. чрез интернет страницата на Фестивала - http://restaurantweek.bg/ и приложението за мобилни телефони.

Sofia Restaurant Week 6 ще се проведе със специалното съдействие на Mastercard, които подкрепят таланта на българските ресторанти. За първи път посетителите на Фестивала ще могат да платят куверта си онлайн с Mastercard, при това с Foody Bird отстъпка от 10%. Ако заплатите с Mastercard вечерята си на място в ресторанта, снимате касовата бележка и я изпратете на support@restaurantweek.bg, за да участвате за специална Mastercard награда - безценна вечеря с уникално меню и шеф-готвач на изненадваща локация!

Част от селекцията на Sofia Restaurant Week в това издание включва:

Къщата с Часовника
Емблематичният ресторант с централна локация на ул. Московска притежава  неописуемо романтична атмосфера, живееща между стените на една от историческите софийски къщи. Това, заедно с двора на ресторанта и изисканата му кухня, го правят един от повторните участници в Sofia Restaurant Week.

La Casa
С нова фасада La Casa няма как да не привлече вниманието на всеки, преминаващ през бул. Васил Левски.  Само с няколко крачки към вътрешния двор, гостите на ресторанта потъват в чаровна средиземноморска атмосфера, далеч от градския шум, и могат да опитат стилните му и вкусни предложения. La Casa със сигурност трябва да бъде посетен по време на Sofia Restaurant Week.

Club Pouchkine
Клуб Пушкин е съвременен и изискан, а локацията му е примамлива спирка за край на разходка в центъра на София. Любителите на интернационална кухня могат да дегустират менютата за Фестивала, изготвени с акцент върху локалните и органични продукти.

Urban Table
Urban Table e едно от новите попълнения в София, както и в Sofia Restaurant Week: невероятен, свеж интериор и разнообразно меню със стрийт, здравословна и био храна. Дали ще наминете в обедната почивка или за вечеря - и в двата случая атмосферата на Urban Table ще ви предложи най-доброто от града и вкусовете му.

In focus
In focus е новото място за любители на малките моменти и на магията, която се случва чрез храната. Атмосферата на ресторанта, разположен на ъгъла на ул. Оборище и ул. Сан Стефано, е свежа и уютна, а кухнята - модерна европейска кухня с леко намигване към френския провансалски стил.

Tenebris
Световно известната концепция за тъмен ресторант вече съществува и в София.  Tenebris, в който гостите вечерят в пълен мрак и се наслаждават на храната чрез останалите си шест сетива, ще е част от Sofia Restaurant Week. Препоръчваме горещо това преживяване за по-смелите и любопитни чревоугодници. 

Noah +359
Ресторант Noah +359 влиза в софийския гастрономичен пейзаж съвсем наскоро и заедно с това отбелязва първото си участие c във Фестивала. Телефонният код в името му подсказва, че фокусът е върху българска/балканска кухня с локални, сезонни продукти. Напълно достатъчно, за да привлече вниманието ни и да участва в Sofia Restaurant Week.