fbpx София може да стане по-цветна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

София може да стане по-цветна

Засаждането на цветя и оформлението на красиви цветни фигури от осмокласниците и деветокласниците на 81 СОУ и 144 СОУ в парка пред район Младост е част от проекта „Ние обичаме Младост” на The Mall, който цели да направи района по-красиво място за всички,

Цветята ще бъдат оформени в две цветни фигури в парка, където всеки ден се разхождат много майки с деца, млади и по-възрастни хора от района. Акцентът в едната цветна фигура ще бъде уникалното растение Phormium, който е изключително атрактивен, среща се много рядко в страната ни и има висока ботаническа стойност. Растението е с червена багра на листата, която ще е добре съчетана с декоративна настилка, представена от бели камъни и цветни дървесни кори и ще бъде поставено като акцент на входа на парка. Необходимите средства за цветя, материали и поддръжката на цветните фигури са изцяло осигурени от търговския комплекс.

Засаждането на цветята е под ръководството на специалисти ландшафтни архитекти. Учениците, които работят на групи, искат да продължат и с работата с други свои съученици. Така проектът успява да допринесе за отправянето на позитивни послания към гражданите и мотивацията им да полагат старания да живеят в един по-красив и удобен град.