fbpx Софтуерна компания стартира стажантска програма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Софтуерна компания стартира стажантска програма

Софтуерна компания стартира стажантска програма

Стартира традиционната Стажантска програма 2012 на софтуерната компания ТехноЛогика. В рамките на три месеца 16 студенти ще се присъединят към екипа от професионалисти на фирмата и ще се запознаят с нейната дейност и ценности.

Най-добрите кандидати, сред всички желаещи да се включат в стажа, бяха избрани след няколко етапа на подбор, включващи интервю и изпит за някои от позициите. В началото на програмата студентите ще преминат през специализирано обучение по водещи технологии и информационни системи, използвани в компанията. След това ще се присъединят към работата по реални проекти на компанията. Всеки стажант може да разчита на ментор от ТехноЛогика с дългогодишен опит, който ще го напътства и ще му помага през цялото време на стажа.

Подобни студентски стажове в ТехноЛогика се провеждат от 1993 г. Насочени са към студенти от горните курсове на обучение на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ-София, а вече и УНСС. В края на програмата всички участници получават сертификати, удостоверяващи преминатите обучения, а някои от тях - и възможността да започнат работа в компанията. Тази година освен стаж в областта на разработката на информационни системи, стажантската програма получи нова насока в своето развитие - в нея участват и студенти, които ще натрупат опит като консултанти в областта на ERP, HR и BPM системите.