fbpx Спад на полетите с повече от 70% до края на юли на летищата в Бургас и Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Спад на полетите с повече от 70% до края на юли на летищата в Бургас и Варна

Летищата във Варна и Бургас отчитат общ спад на полетите от началото на годината до края на юли със 73 % в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха пресцентъра на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - концесионер на двата аеропорта, предадено от БТА.

На летище "Варна" броят на пътниците обслужени през май е повече от 12 000. През юни пътниците надхвърлят 31 000, а през юли - над 103 000. На летище "Бургас" са през май са обслужени над 1500 пътници, техният брой нараства до над 6200 през юни и над 121 000 миналият месец.

"Предвид променящите се нива на заболеваемост в страната и рестрикциите от различните държави при пътувания от/до България e изключително е трудно да се направят точни прогнози, дори и за текущия месец, защото ситуацията е изключително динамична. Очаква се тенденцията от месец юли да се запази, с възможно минимално подобрение на спада на трафика предвид новостартиралите 9 нови целогодишни дестинации на "Wizz Air" на летище "Варна", е коментирал директорът на варненското летище Димитър Костадинов, цитиран от пресцентъра на компанията.

снимка: Фрапорт България