fbpx Специалисти очакват добра гроздова реколта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Специалисти очакват добра гроздова реколта

Katarzyna Estate прогнозира много добра реколта, както за белите, така и за червените сортове вина, през настоящата 2011 година. Очакваното количество общо за белите и червените сортове е 2 000 000 кг грозде.
В процеса на работата по събиране на реколтата са ангажирани повече от 50 души повече души отколкото предходната година. Гроздоберът за избата започна в края на август с белите сортове, а в момента продължава брането на червените.
С новата реколта Katarzyna Estate предвижда и пускането на пазара на няколко нови бранда вина, в ценовия сегмент 15-17 лв. Избата, която е и един от най-разпознаваемите български винени брандове по света, планира през следващата година да засили допълнително износа на своя продукция.

“Тазгодишната реколта комбинира високо качество на гроздето със значително по-голямо от очакваното количество, за което помогнаха и отличните климатични условия”, споделя Сесил Пайе, главен технолог в Katarzyna Estate.
От тази година избата притежава и нови 2500 дка лозя в Белица, които са в пълна плододавност. Заедно с останалите 3000 дка на избата в местността се очаква да произведат най-силната реколта от всички насаждения.