fbpx Според поколението Z изпълнителните директори през 2050г. няма да се нуждаят от висше образование | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Според поколението Z изпълнителните директори през 2050г. няма да се нуждаят от висше образование

Милениълите и представителите на поколение Z ще съставят 75% от глобалната работна сила до 2025г. Според 70% от поколението Z личностните качества (soft skills) ще бъдат по-важни от професионалната квалификация (hard skills) за изпълнителните директори през 2050г.

Според тях най-важното качество за един бъдещ CEO ще е възможността успешно да управлява хора и екипи, а на втора и трета позиция поставят комуникационните умения и креативността. Това показва специалното проучване #CtheFuture на световния лидер в областта на HR решенията Adecco Group.

Друг интерес нюанс в разбиранията на бъдещите лидери е отношението им към образованието. 51% от анкетираните вярват, че през 2050г. изпълнителните директори няма да имат нужда от диплома за висше образование. Повече от половината анкетирани (55%) споделят, че практическото обучение и стажовете са най-добрият начин за развиване на лидерски умения в бъдеще. Докато само 6% вярват, че университетското образование е най-добрият начин за развитие на индивидуалните качества, необходими на бъдещите лидери.