Спортът като превенция срещу алкохола

Със завладяваща демонстрация на популярния напоследък зумба танц, обединяващ аеробика, фитнес и танцувални стъпки, в комплекс „Спортна София” в столичната Борисова градина, бе обявен стартът на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“, организирана от Съюза на пивоварите.
Партньори на инициативата са Министерство на физическото възпитание и спорта, Дневният център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София, Асоциация „Солидарност” и общински институции.

„Седмицата на спорта“ се провежда в дните от 2 до 8 юли 2012 г. в комплекс Спортна София. През този период, всеки ден от 10 до 13 ч и от 17 до 20 ч, според реда на записване на желаещите и капацитета на терените, ще могат безплатно да се използват тенис масите, зоната за петанк и едно мултифункционално игрище. На 3 и 4 юли, от 18 ч е предвидена демонстрация по капоейра (бойно изкуство под формата на танц, произхождащо от Бразилия). На 5 юли, отново от 18 ч, преподаватели от Кунг-Фу центъра ще демонстрират този вид бойно изкуство и всички, които желаят ще могат да получат безплатен урок. Всеки ден, през периода на кампанията, ще има професионални консултации и демо участия, подкрепящи здравословния начин на живот на цялото семейство.
Като допълнителни дейности по кампанията са включени и грижите на Съюза на пивоварите към пет общински спортни площадки в София.

Инициативата „Седмица на спорта“ се организира от Съюза на пивоварите в България, с основната идея да се даде възможност на родители и деца да спортуват заедно. Тя е част от образователната кампания „Родители, разговаряйте с детето си за алкохола”, която от три години въплъщава усилията на Съюза за превенция употребата на алкохол от лица под 18 години. Целта на социалноотговорните инициативи през 2012 г. е да се акцентира на спорта и спортните занимания за цялото семейство.

Моля коментирайте