Среща на всички почитатели на Citroen

Почитателите на Citroën ще съберат привържениците на Марката от цялата страна на 12-та Национална среща на Сдружение Клуб Citroën България, която ще се проведе на 18 и 19 юни. Тази година, Автомотор Корпорация АД се включва в мероприятието, като партньор на сдружението и спонсор на срещата. Адреналин и приятни емоции, сред приятели, с любимата марка очакват всички, които решат да посветят почивните си дни на срещата в околностите на Пловдив.

На 18 юни 2011 година, от 9 часа, на писта Дракон, край с. Калояново, срещата на приятелите на Марката ще започне с официално откриване и пътни тестове на автомобили Citroën, предоставени от Автомотор Корпорация АД.
След това ентусиастите ще могат да премерят своите сили и тези на любимите си автомобили по време на две състезания – за „Най-бърза обиколка – Time Attack” и за „Майсторско управление”.
“Time Attack ” е състезание за най-добро време, постигнато по време на една обиколка на състезателната писта. Автомобилите ще бъдат разделени в два класа: нормални и модифицирани.

В състезанието за „Майсторско управление” пък, участниците ще трябва да покажат не толкова бързината си, а по-скоро своите умения да управляват автомобила между конуси - паркиране, слалом, обръщане посоката на движение. Печели този, който успее да премине най-бързо през трасето, като всяко докосване или събаряне на конус води до отнемане на секунди.

Присъстващите на пистата ще могат да определят, чрез гласуване и победител в конкурса за „Автомобил на публиката”. Спечелилият автомобил ще украси календара на Клуба за 2012 година.

За победителите в състезанията са предвидени награди, а за всички присъстващи – много емоции и изненади.

На 19 юни, в конферентната зала на хотел „Империал” гр. Пловдив, Автомотор Корпорация АД организира семинар, на който ще бъдат разисквани интересни технически въпроси.
В семинара ще участва също фирма Авто Ойл, официален вносител на маслата TOTAL.
Присъстващите на семинара ще имат възможност да се запознаят с продуктовата гама на ТОТАL, както и да научат някои любопитни факти относно производството на маслата и техните характеристики.

Следобедът на 19 юни е предвиден за състезания на картинг писта „Лаута”. След предварително записване, 30 участници ще премерят силите си в състезателните серии от по три обиколки. Победителите ще получат диплома, купа и бутилка шампанско.

Всички приятели и почитатели на Citroën са добре дошли!