fbpx Стартира безплатно електронно обучение за е-правителство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира безплатно електронно обучение за е-правителство

До края на месец март 2014 г. всеки има възможност да се включи безплатно в онлайн обучение на тема „Оперативна съвместимост на електронното правителство”. Успешно преминалите един от трите модула на курса ще получат сертификати, а ангажимент на участниците е единствено да дадат мнението си за обучението в анкетата за обратна връзка след него.

Инициативата е в рамките на пилотното пускане на електронния курс, финансиран по секторна програма „Леонардо да Винчи" на ЕС в партньорство с Техническия университет в Рига - Латвия, Social Sciences Academy - Полша, Instituto de formacion integral - Испания, Фондация Logos PA - Италия и Best Cybernetics – Гърция.

Проект „ELGI – електронно обучение за електронно правителство” разглежда въпроса за оперативна съвместимост в контекста на електронното правителство и създаването на паневропейски трансгранични електронни услуги.

Целта на проекта е да подобри познанията на заинтересованите страни в проекти за електронно правителство в цяла Европа чрез развитие на иновативен инструмент за електронно обучение, базиран на собствени изследвания на консорциума. Крайният резултат от изпълнението на проекта е инструмент за е-обучение на 7 езика на държави-членки на ЕС (Английски, Български, Гръцки, Испански, Италиански, Латвийски и Полски).