fbpx Стартира изграждането на най-големия фотоволтаичен парк у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира изграждането на най-големия фотоволтаичен парк у нас

Стартира изграждането на най-големия фотоволтаичен парк у нас

Днес бе дадено началото на проект за изграждане на нова фотоволтаична централа край великотърновското село Самоводене. Със стойност от 150 млн. евро и инсталирана мощност от 45 MWp това е най -големият фотоволтаичен парк в България. Собственикът на парка - корейската компания SDN, е един от най големите инвеститори в България през последната година.
Корейският инвеститор SDN дари 1 млн. лева на българското правителство, които ще се ползват за проекти в областта на енергийната ефективност. Дарението е част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност. Предстои дарителят и МИЕТ да договорят и подпишат меморандум за използването на средствата.
SDN e водещ корейски инвеститор в областта на ВЕИ. Компанията има завършени повече от 200 фотоволтаични проекти в света. Новият фотоволтаичен парк в Самоводене ще произвежда чиста енергия без въглеродни емисии – напълно в съответствие с приоритетите на правителството в икономическата политика за насърчаване на високотехнологични и иновативни производства, с грижа към околната среда.