fbpx Стартира кампания срещу шофирането в нетрезво състояние | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира кампания срещу шофирането в нетрезво състояние

Компанията Перно Рикар България стартира официално своята нова програма за социална отговорност – провеждане на специализиран ЧАС НА КЛАСА, посветен на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние сред учениците в 12 клас.

„Шофиране = Отговорност“ е разработена от компанията Перно Рикар в отговор на един от поетите от алкохолната индустрия ангажименти към Световната Здравна Организация. Целта на програмата е повишаване на информираността на младите и бъдещите шофьори за опасностите от шофирането в нетрезво състояние – отговорност, поета от компанията в световен мащаб.

Програмата цели добавянето на набор от занятия в учебната програма на 12 клас и университетите в страната. Атрактивна методика и нестандартен подход са сред отличителните й черти. Тя е изградена от няколко основни компонента и включва късометражен игрален филм, комикс и информационна уеб платформа. Специален наръчник на класния ръководител ще служи за улеснение при провеждането на „Час на класа“ или лекция, посветени на безопасното шофиране. Цялата информация и всички материали, необходими за провеждането на час на класа могат да бъдат намерени на KARAIOTGOVORNO.COM. Всеки преподавател вече може да се регистрира и успешно да свали образователния инструмент.

„Бъди отговорен - не шофирай пил“ се обръща към възрастовата група 18-25 като една от най-рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние. Това е възрастта в която младите хора стават пълноправни членове на обществото, но не са достатъчно подготвени за някои от отговорностите и за последствията от взетите решения. Затова те са основна целева група, а самите учители и университетски преподаватели - посланици, като значими фигури в живота на дванадесетокласните и студентите.

Часът на класа е идеален вариант за провеждане на дискусия по темата сред 18-19 годишните, а университетската аула осигурява среда за дискусия и промяна на нагласи сред малко по-големите и вече оформящи се като отговорни членове на обществото студенти.

Един от основните компоненти на програмата е късометражният игрален филм „Моментът никога не е само един“. Режисьор на продукцията е Зоран Петровски („Под прикритие“, „Революция Z”), а сценарист е Георги Иванов („Под прикритие“, „Революция Z”). В основните роли влизат млади актьори, а съставът се допълва от добре познати имена като Александър Сано („Под прикритие“), Силвия Петкова („Под прикритие“, „Революция Z”), Силвестър Силвестров и Филипа Балдева.