fbpx Стартира производството на електрическото Volvo EX90 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стартира производството на електрическото Volvo EX90

Тази седмица в завода близо до Чарлстън, Южна Каролина, стартира производството на електрическия флагман на Volvo – новото EX90. Първите клиентски доставки са планирани за втората половина на годината.

Volvo EX90 отваря нова страница в историята на компанията. Tова е първият автомобил Volvo, задвижван от авангардна компютърна технология (core computing technology), която позволява нова ера на безопасност за автомобили ни. Първият екземпляр е с впечатляващ цвят Denim Blue, предназначен за клиент от САЩ, който ще го получи по-късно през годината.

EX90 е базиран на следващото поколение ектрическа платформа и осигурява до 600 км електрически пробег (предварителни данни по WLTP). Проектиран е да бъде най-безопасното Volvo, създавано някога. Оборудван е с последно поколение технологии за пасивна и активна безопасност и иновативен софтуер с цяла армада сензори.

Следващ скандинавската философия за дизайн, EX90 предлага модерни пропорции за оптимални сигурност, естетика и ефикасност. Благодарение на 7-местната си версия той е перфектната компания за цялото семейство - щедър на пространство, функционалност и комфорт.

Volvo EX90 е оборудван с мощна компютърна система, постоянно свързан е, и ще става все по-добър с времето, благодарение на актуализации по въздуха. Апдейтите се доставят от софтуерните инженери на Volvo, активирани са от AI и са резултат от данни, събрани в реално време. EX90 е доказателство за глобалните ни инженерни способности и затвърждава лидерската ни позиция в технологичната революция, която се развива в момента в автомобилната индустрия.