fbpx Стартира първото издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира първото издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”

Водеща снимка
Да

Стартира първото издание на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”

На 15 юли 2021 г. бе даден стартът на националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”, организиран от представителството на Декьонинк (Deceuninck) за България. Компанията е един от водещите производители в Европа на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, както и за проектиране и озеленяване на тераси.

Конкурсът има за цел да селектира и отличи с годишна награда най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck. Кандидатурите могат да бъдат свързани с реализирането както на голяма жилищна или търговска сграда, така и на фамилна къща. Във фокус ще бъдат проекти, които са енергийно ефективни, изпълнени с внимание към детайлите и прилагащи нестандартни иновативни решения.

Продуктите с марка Deceuninck подпомагат създаването на устойчив и изключително енергийно ефективен дом. Те са лесни за поддържане и трайни, с отлични топлоизолационни параметри. Екобалансът им е безупречен: те са 100% рециклируеми в края на експлоатационния си живот.

Журито на „Свързани пространства” включва знакови личности и специалисти в областта на строителството и архитектурата. Н.П. Фредерик Мьорис, Посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово е почетен патрон на конкурса, а председател на журито e инж. Аспарух Щерев, изпълнителен директор на Декьонинк България.

Останалите членове са Кристоф де Мил, член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България, Иво Трингов, член на Борда на Директорите на Кордеел България, проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на Съюза на архитектите в България, Огнян Делибозов, собственик на Dogrami.bg, архитекти Дора и Светлин Маринови, основатели на архитектурно бюро „Гауди-ДС" ООД.

Финалът на конкурса ще бъде на 01 декември тази година, като  авторът на отличения проект ще получи знакова статуетка, предметна награда и признание от общността.

Амбицията на Декьонинк България е да превърне конкурса в инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при проектирането на сгради. Повече информация ще намерите на сайта www.connected-spaces.eu.

Deceuninck е основан през 1937 г. от Бенари Декьонинк и членовете на неговото семейство са в управлението на групата Deceuninck и досега. Той е вторият по големина производител на PVC дограма в Европа със седалище в Hooglede-Gits, Белгия. Българският офис на Декьонинк е основан през 2000 г. и осигурява продажби, маркетинг, клиентска и техническа поддръжка на територията на цялата страна.