fbpx Стартира социална кино мрежа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира социална кино мрежа

Първата по рода си професионална социална мрежа за кино, телевизионни и гейм проекти стартира у нас. Тя се нарича CineArt.me. Автори на проекта са аниматорът Николай Михайлов и сценографката Лилиана Данчева. Сайтът, който в перспектива ще се развива като международен проект, цели да улесни хората в индустрията при намирането на работа, интересни проекти и нови колеги. Феновете на артистите пък ще могат да следят много по-близко развитието им, както всички новини около най-новите им начинания.

СineArt е еволюция и продължение на портала за дизайнери CGArt.bg, стартирал през 2010 година. От тогава той успя да събере на едно място над 2000 от най-добрите български дизайнери, архитекти и художници използващи компютърна графика. В партньорство с лидери от ИТ брашна и различни предприемачески организации редовно се организират събития, курсове и състезания. Партньор на мрежата е и най-големият предприемачески клуб в България - Start It Smart.

Първото мобилно приложение, CASTFOLIO ще подпомогне организацията на кастинги за реклами, сериали и филми. То ще бъде създадено в тясно сътрудничество с екип от Camplight, ръководен от Тодор Панайотов. Все още има свободни места за ранни инвестиции и участие на партньори в проекта на CINEArt, който кандидаства и към фондовете за рисково финансиране и програми по евро-програмата Jeremie.