fbpx Стартира социалната кампания "Докосвам = Побеждавам" за профилактика на гърдата на Bra Studio | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стартира социалната кампания "Докосвам = Побеждавам" за профилактика на гърдата на Bra Studio

Тази година за 8-ми път се провежда социалната кампания ДОКОСВАМ=ПОБЕЖДАВАМ. Основната й цел е да насърчава профилактиката на рака на гърдата, като информира жените за важната роля на самопрегледа и носенето на добре подбран сутиен.

Инициатор на проекта е Изабела Сакутова, международен експерт по бра фитинг и основателка на бра фитинг салона Bra Studio, специализиран в услугата бра фитинг (подборът на идеалното за всяка дама бельо, според нейните форми и нужди) и предлагащ бельо в размери от А чак до К.

Като част от кампанията, в продължение на 8 години организаторите успяха да накарат много  българки да предадат старите си сутиени за рециклиране, а събраните от това средства подпомогнаха благотворителни дейности, свързани с борбата с рака на гърдата. Тази година тази традиция продължава с мото „Предай стария си неудобен сутиен за рециклиране и получи 20 лв. отстъпка за покупката на нов, добре подбран такъв“.

#моитеса

Според проучването на организаторите, жените на възраст между 18 и 30 години трудно намират думи различни от определенията за размер, които биха могли да опишат гърдите си. Така наречената „сексуализация“ на гърдите от медиите е накарала жените да мислят за тях само от гледна точка на това дали са „големи“, „средни“ или „малки“. Не знаят други термини, защото не докосват гърдите си и не знаят какви са при допир.

Какви са твоите гърди?

Целта на тазгодишното издание на кампанията ДОКОСВАМ=ПОБЕЖДАВАМ и придружаващият хаштаг #моитеса е да насърчи жените да "десексуализират" именуването на женски гърди и да ги убеди да правят редовни самопрегледи, т.е. да ги докосват и опознаят.

„Искаме да насърчим всички жени да опознават по-смело гърдите си и да ги изследват редовно. Само тогава те ще са наясно какво е нормално за гърдите им и ще могат да забележат всякакви промени на ранен етап. Моята мечта е момичетата и жените да говорят за гърдите си без смущение, новите наименования и определения да им дадат смелост да опознаят гърдите си, защото докосването може да спаси живота им” - казва Изабела Сакутова, организатор на кампанията и основател на салон Bra studio.

Образование на място в бра фитинг салона

Всяка година кампанията ДОКОСВАМ=ПОБЕЖДАВАМ не е само в медиите. Това е предимно и обучението на жените в професионалния бра фитинг салон в Парадайс Център, който през октомври ще насочи вниманието на клиентките си за повишаване на осведомеността и изграждане на здравословни навици относно грижите за здравето на гърдите.

Освен редовен самопреглед за ранна превенция и посещение при специалист на всеки 6 месеца, първата стъпка за здрави гърди е ежедневното носене на правилно подбран модел и размер сутиен.

Правилно подбраното бельо ще помогне не само за красотата, но и за здравето на гърдите на всяка дама. Един банел, който се впива на неправилно място в гърдите, може да нанесе сериозна травма или да блокира лимфните възли и да спре пречистването на гърдите от токсини, което повишава риска от заболявания. Сутиенът има и срок на годност и е здравословно да се спазва. Когато сутиенът се амортизира – материите губят своята еластичност и форма, той вече не придържа гърдите правилно, води до увисване на бюста, болки в гърба, раменете, врата и гръдния кош, може да причини дори кожни раздразнения и увреждания в гръдната тъкан.

Повече детайли по темите и кампанията Докосвам=Побеждавам, проверете на уебсайта www.brastudio.bg. Акцията продължава и в салон Bra Studio в Парадайс център до 31 октомври!

 

Ако имаш сутиен, който ти е неудобен или не е употребяван през последната година, РЕЦИЦЛИРАЙ ГО! През целия октомври в салон Bra Studio в Парадайс център има кош за събиране на стари сутиени. За всеки дарен за рециклиране сутиен и направена брафитинг консултация, дамите ще получават 20 лв. ваучер за отстъпка за закупуването на нов сутиен в точен размер.