fbpx Столицата на Сейшелите посрещна първия директен полет от България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Столицата на Сейшелите посрещна първия директен полет от България

Днес рано сутринта първият директен полет от България до Сейшелските острови със 175 пътници на борда кацна на международното летище в столицата Виктория. Представители на сейшелското Министерство на външните работи и туризма, туроператори и представители на хотелски вериги посрещнаха специално българските гости.

Полетът се реализира от авиокомпания Bulgaria Air, със съдействието на най-голямата сейшелска туроператорска компания 7South, българските им партньори – туроператорите Planet Travel Center, Luxutour, Мarbro Tours, Exotic Holiday, както и с активната подкрепа на Генералното почетно консулство на Република Сейшели в България.

При отпътуването, на летище София пътниците бяха приветствани от Максим Бехар, Почетен Генерален консул на Република Сейшели в България, и получиха от него специална членска карта за клуб „Приятели на Сейшели в България“.

„Една мечта, за която работя вече 18 години най-после се сбъдна.  Пътувате към най-красивата дестинация на света. Насладете се на почивката си, на плажовете, на прекрасните хора там. Снимайте, преживявайте, споделяйте, и знам, че ще се върнете като истински приятели на Сейшели“, заяви г-н Максим Бехар.

„Работим активно за удвояване на маршрутите от София, включително директни услуги до екзотични дестинации като Сейшелите и Малдивите. Летище София е повече от писта и терминали, ние се стремим да популяризираме дестинация България и ежедневно да разширяваме мрежата от полети“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор „СОФ Кънект“.

„Никога няма да забравя онзи ден през май миналата година, когато Максим ми се обади и каза „Време е за директен полет най-после, давай да започваме!“. И ето сега това е факт! За двете държави това е историческо събитие, с г-н Максим Бехар, на когото сърдечно благодаря, положихме изключително много усилия, намерихме правилните партньори, за да можем да отворим тази врата на приятелство, на нови отношения между държавите ни, и се надявам от тук нататък да имаме вече редовни полети между двете страни“, каза Анна-Бътлер Пайет, изпълнителен директор на 7South.

Втория чартърен полет до Сейшелите е вече запълнен. Той излита от София на 25 февруари. Екзотичната страна стана все по-популярна сред българите, които сега ще бъдат значително улеснени при пътуването си до там. Те се допускат само с негативен PCR тест, без изискване за карантина.