fbpx Стотици фенове на Opel се забавляваха | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стотици фенове на Opel се забавляваха

етикети

Третият национален събор на Опел Клуб България се състоя на 2 и 3 юли на писта "Дракон" в Калояново и събра над 1000 посетители. Интересът към събора беше определено по-голям в сравнение с предишните му издания. Свидетелство за това са над 70-те автомобила участващи в състезателната част (в предишните издания те варираха между 40 и 50), както и общата бройка на автомобилите, посетили събора, които от около 150 предишните години сега бяха над 200.

На третия национален събор се проведоха състезания в дисциплините “Опел Спийд Атак” и “Драг” за класове съответно "Дизел", до 1800 куб.см., до 2000 куб.см и над 2000 куб.см., където бяха и турбо автомобилите. Опел Клуб България отдаде дължимото и на няколко представители на марката от близкото и далечно минало в дисциплината Ретро Рали, а желаещите да покажат уменията си зад волана участваха в състезанието "Майсторско Шофиране".

През двата дни бяха изминати над 700 състезателни километра, пълни с много емоция и страсти. Публиката имаше възможност и да участва в игрите на организаторите, като например, тегленето с въже на супер икономичния Opel Corsa EcoFlex, отличаващ се с 3.6 л. разход на гориво на 100 км благодарение и на съвременната Start/Stop система.

Освен всички наградени в състезанията, много и от хората участвали в игрите си тръгнаха с подаръци от събора, осигурени от един от официалните дилъри на Opel и партньор на ОКБ на този събор Дженеръс Ауто, както и от останалите спонсори на събора.

По традиция от предишните събори и този път дъждът не подмина събитието и на втория ден се наложи да бъде отложено състезанието “Драг” поради съображения за сигурност. ОКБ заявиха, че поемат ангажимента следващата година да направят всичко възможно да не оставят разочаровани феновете на тази най-атрактивна дисциплина.