fbpx Suzuki SX4 S-Cross hybrid - най-доброто от традициите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Suzuki SX4 S-Cross hybrid - най-доброто от традициите

Водеща снимка
Да

Suzuki SX4 S-Cross hybrid - най-доброто от традициите

етикети

И тази пролет не се посвени да ни се представи в пълния си блясък – от минусови температури и сняг до 20 градуса, слънце, птичи песни, покълнало жито и нов живот. В такива полюсни дни си казваш колко е добре да си с автомобил, който е готов във всеки момент да реагира според ситуацията. 

Докато прекарах два дни със Suzuki S-Cross точно тази природна палитра ми се случи, но когато започна да вали сняг, докато пътувах по баирите на врачанския Балкан, дори и за миг не се притесних, защото завъртането на копчето на централната конзола на snow mode можеше да реши неочаквано появил се снежен проблем. Като знам японските гени и отличната проходимост на офроуд моделите на марката, съвсем спокойно продължих да пътувам в мартенската кално-снежна зима.

Благодарение на 18-сантиметровия клиренс това Suzuki съвсем спокойно може да ви закара по кални пътища до вилата в някое затънтено село и съвсем добре може да поеме функцията на семеен автомобил за двама възрастни с две деца (все пак не бива да се преиграва, че това е перфектният офроудър, просто може да разчитате, че ще минете и по недобри терени).

Мястото в купето е достатъчно, добре е организирано, а багажникът предлага минимум 430 л, като разполага с двоен под. 

Като цяло централната конзола не блести с някакво хай-тек излъчване, въпреки, че 7-инчовия екран е тъч, но е всичко е на мястото си и е съвсем ергономично разположено. Имате четири менюта, до които супер лесно се достига и няма нужда от едномесечно обучение, за да разберете кое къде е и как работи. Пред шофьора няма дигитално табло, но и там информацията е напълно достатъчна. Изобщо ако не сте от дигиталното поколение, този дори ретро изглед ще ви допадне. 

В крак с новото време S-Cross към 1,4-литровият турбо бензинов агрегат със 129 к.с., моделът има и 48-волтова електрическа система с малка батерия под предната пасажерска седалка и влиза в сегмента на т.нар. „мек хибрид“. Тази комбинация е създадена, за да намалява вредните емисии и разхода на гориво и при теста нашият среден разход излезе между 7 и 7,8л/100 км при катерене на кални баири и магистрална скорост. Трябва да е ясно, че „мекият хибрид“ не е електромобил и не се зарежда с кабел в електрическата мрежа или зарядна станция. Тази комбинация използва енергията, съхранявана в 48-волтовата батерия, която се генерира при спиране. След това тази енергия се използва, за да се подпомага двигателят с вътрешно горене при запалване и потегляне, което става много по-бързо и като цяло усещането е за повече мощ. 

Тестовият автомобил беше със 6-степенна ръчна скоростна кутия, но хубавото е, че вече се предлага и с автоматична скоростна кутия, което веднага слага един голям плюс към качествата на автомобила. В днешно време, особено SUV автомобилите вече са не мислими без такава кутия. 

Компактният SUV не е лишен и от цяла дузина модерни асистиращи системи като адаптивен круиз контрол, който следва зададената дистанция, системата Radar Brake Support, която е серийна, 2-зоновият автоматичен климатик, LED-фарове, Асистент при аварийно спиране (Brake Assist). 

Цената на модела започва от 39 290, но само с предно предаване и ръчна скоростна кутия. Ако искате да имате всичко, вкл. и автоматична скоростна кутия и 4х4 цената скача на 54 590. 


Facebook коментари