fbpx Световна премиера на новата ŠKODA FABIA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Световна премиера на новата ŠKODA FABIA

Двайсет и две години след дебюта на ŠKODA FABIA, чешкият автопроизводител представи четвъртото поколение на своя популярен малък автомобил. Сега той е базиран на модулната платформа MQB-A0 на Volkswagen Group и е най-просторният автомобил в своя сегмент, с още по-усъвършенствани функции за комфорт и многобройни модерни системи за безопасност и асистиращи системи.

Сега прекрачвайки границата от 4 метра, със своите 4108 mm новата FABIA е значително по-дълга от своята предшественичка. Багажникът - който и с 330 l обем беше най-големият в своя сегмент - получава допълнителни 50 l до просторните 380 l.   Новата FABIA разполага с много асистиращи системи, които досега бяха запазени за автомобили от по-висок клас. В комбинация с още по-стабилното купе, малкият автомобил предлага отлична активна и пасивна безопасност.

Благодарение на интелигентни детайли като аеродинамично оптимизирани джанти и охлаждащи капаци с активно регулиране в долните въздуховоди на предната броня, новата FABIA постига коефициент на челно аеродинамично съпротивление (cd) от 0.28, с което поставя нов рекорд в сегмента на малките автомобили.

Заострени фарове, както и задни светлини с модерна LED технология и кристални структури подчертават динамичната външност на моделя.  Обновеният интериор включва симетрично приборно табло със свободностоящ централен дисплей, опционален дигитален панел с инструменти и хоризонтални декоративни ленти. С пускането на пазара, за модела ще се предлагат три нива на оборудване - Active, Ambition и Style. Спортният вариант MONTE CARLO ще ги последва по-късно.

Пет бензинови двигателя от настоящото EVO поколение на Volkswagen Group предлагат мощности между 48 kW (65 К.С.) и 110 kW (150 К.С.). С коефициент на челно аеродинамично съпротивление (cd) от 0.28, FABIA е също така най-аеродинамичният автомобил в своя сегмент, което - заедно с опционалния 50-литров резервоар - позволява обсег от над 900 km в WLTP цикъла.

Пет нови Simply Clever решения отбелязват своята премиера за ŠKODA.

Предлага се избор от девет цвята за купето на новата ŠKODA FABIA,  като двата цвята металик -  Phoenix Orange и Graphite Grey - правят своя дебют за марката и съответно за гамата на модела. Graphite Grey металик и перленият Black Magic могат да бъдат избрани и за контрастиращ цвят за покрива, капаците на страничните огледала и рамката на радиаторната решетка ŠKODA. Вариантите за джантите включват 14- и 15-инчови стоманени джанти, както и девет различни модела лети джанти с размер от 15 до 18 инча. Опционалните полирани 18-инчови лети джанти Libra в черно са топ предложението в гамата.