fbpx Световна премиера на новия Arteon и Arteon Shooting Brake | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Световна премиера на новия Arteon и Arteon Shooting Brake

Водеща снимка

Световна премиера на новия Arteon и Arteon Shooting Brake

етикети

Volkswagen представя световната премиера на новия Arteon и едновременно с това обявява дебюта на изцяло нова, втора версия в лицето на Arteon Shooting Brake. Новият модел предлага изцяло нова, динамична интерпретация на концепцията на класическото комби. „През тази година Volkswagen ще представи на пазара общо 34 нови модела – никога досега в историята на марката не е имало подобна по мащаб продуктова офанзива“, сподели Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen и изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили.

 

Моделът Arteon изпълнява ролята на класическия Gran Turismo в гамата на марката Volkswagen от 2017 година и сега Volkswagen представя резултата от цялостната, задълбочена актуализация на моделната гама. Новият Arteon и Arteon Shooting Brake се отличават със своя изразителен, авангарден дизайн, сред чиито основни характеристики са елементи като новото оформление на предницата с непрекъсната светлинна лента, забележителни хромирани детайли и нови отвори за въздух в долната част. Радиаторната решетка и дългият, широк преден капак са оформени в едно цяло и открояват ярко двете версии на Arteon сред останалите автомобили на пътя – дори и през нощта благодарение на уникалната светлинна графинка на предните и задните LED светлини.

 

Arteon eHybrid. Всички нови технологични възможности и удобства, добавени в гамата в рамките на обновлението на модела се предлагат и при двете версии на каросерията. За първи път в Arteon сред тях е и система за plug-in хибридно задвижване. Благодарение на продължителния автономен пробег на изцяло електрическа тяга, много от собствениците на Arteon eHybrid1 и Arteon Shooting Brake eHybrid1 ще имат възможност да покрият своя ежедневен пробег изцяло на електрическа тяга и с нулеви локални емисии.

Моделът предлага и нови асистиращи системи като Travel Assist с асистирано управление със скорост до 210 км/ч. Палитрата от технологични нововъведения включва нови двигатели, както и допълнителни асистиращи системи IQ.DRIVE. Новост в гамата на Arteon е допълнително предлаганата асистираща система Travel Assist, която дава възможност за частично автоматизирано движение в диапазона от 0 до 210 км/ч (в рамките на ограниченията на системата) и прави шофирането в условия на натоварено градско движение и задръствания осезаемо по-удобно за човека зад волана. Неразделна част от системата Travel Assist е и адаптивният темпомат ACC.

 

Вътрешното пространство на новия Arteon впечатлява с новото оформление на контролните прибори и конфигурацията  на арматурното табло, което придава на Arteon още по-ярко усещане за изключителност. Управлението на функциите е значително улеснена с добавянето на сензорни плъзгачи за управление на автоматичната климатична инсталация и с новия мултифункционален волан с сензорни панели.