Световна премиера за изцяло новия SEAT Leon

Световна премиера за изцяло новия SEAT Leon

 

SEAT представи в Централата си в Martorell изцяло новия SEAT Leon, автомобил, което има за цел да оживи компактния сегмент. Компанията е инвестирала повече от 1, 1 милиарда евро, за да изведе на пазара автомобили с по-ефективни двигатели, нови нива на свързаност и помощ при шофиране, голяма динамичност и повече привличаща вниманието естетика.
Изцяло новият Leon комбинира философията на дизайна, която е основна за всеки автомобил, пуснат в производствената линия на SEAT, заедно с увереност, елегантност и спортен дух в компактния сегмент, като същевременно добавя съгласуваност, спокойствие и зрялост, наблюдавани в малко други автомобили.

 

В основата на автомобила стои  усъвършенстваната платформа MQB Evo, която предоставя размерите, гъвкавостта и адаптивността, необходим на дизайнерския екип, за да внесе подобрен усет за пропорциите в дизайна на автомобила от ново поколение.

Във варианта с 5 врати изцяло новият SEAT Leon е дълъг 4,368 мм, а междуосието е с 50 мм повече от третото поколение SEAT Leon.

В своята Sportstourer версия изцяло новият Leon е дълъг 4,642 мм (+ 93 мм), широк е 1800 мм (-16 мм) и е висок 1448 мм (-3 мм). Междуосието е 2 686 мм, което е с 50 мм повече от предишното поколение.

Повърхностите са еволюирали, с по-силни форми, придавайки по-елегантна дизайнерска визия, с повече промени и нюанси в цвета и тона на автомобила, когато светлината докосне боята и се плъзне по купето. Това създава автомобил с многопластова, променяща се естетик

 

Главният герой на интериора е централната 10-инчова мултимедийна система, която включва разпознаване на жестове, осигуряващи прецизно взаимодействие с пътниците и намаляване на броя на необходимите физически бутони. Въпреки че функциите, които са по-критични, остават контролирани от по-конвенционалните системи за взаимодействие.

 

Моделът с 5-врати предлага багажник с капацитет от 380 литра (идентичен с предишното поколение), докато Sportstourer предлага 617 литра капацитет на багажника, с 30 литра повече от предишното поколение.

 

Изцяло новият SEAT Leon е първият напълно свързан автомобил на марката. В сърцето на системата на Leon стои SEAT Digital Cockpit, който обединява 10,25” инструментален дисплей и система за информация и развлечения с висока резолюция. Стандартната мултимедийна система е с 8,25-инчов екран със съвместимост с аудио смартфон, докато по-голямата 10-инчова екранна система предлага 3D свързана навигация, естествен гласов контрол, както и разпознаване на жестове за опростяване на взаимодействието с потребителя.

Full Link системата е вратата към свързаността, позволяваща на потребителите да свързват своите мобилни устройства чрез Android Auto или безжичен Apple CarPlay към информационно-развлекателната система на автомобила и да внесат своята дигитална екосистема в превозното средство в контролиран, интуитивен, безопасен начин, който няма да отвлече вниманието на водача от пътя, използвайки или информационно-развлекателната система, интегрираното управление на волана или разпознаването на гласа.
И с опционалната Connectivity Box с индуктивно зареждане, която отговаря на стандартните протоколи на Qi, потребителите не се притесняват от загуба на мощност в решаващи моменти.

 

Facebook коментари